КРУТО!

Британський хореограф Франциско Гомес назвав техніку танцю переможця шоу «Танцюють усі!» Василя Козара найсучаснішою
 

Четвертий сезон шоу «Танцюють усі!» на каналі СТБ уже закінчився, а його і досі обговорюють телеглядачі, повертаючись до найяскравіших моментів змагання. Адже кожного тижня була нова постановка від хореографів світового рівня, де вчорашні брейкери вальсували на паркеті із вишуканими панянками, як офіцери, а класичні балетні «білі лебеді» витанцьовували хіп-хоп не гірше тих, хто здобував це вміння у вуличних компаніях на бруківці.

За місце в заповітній двадцятці обраних до шоу «Танцюють усі!» на відбіркових кастингах змагалася молодь з Білорусі, Китаю, Росії, Японії. Коли саме до нас, у Київ, приїздять люди не лише з різних регіонів України, а й з інших куточків планети по те, чого в них немає, вони залучають глядачів та уболівальників у своїх країнах. І повертаються додому із звісткою, що є в Європі така талановита та гостинна нація. Хіба це не та з національних ідей, яка об’єднує усіх?

Першочерговим завданням цього змагання був пошук нових зірок. Один із суддів шоу Франциско Гомес, британський хореограф-постановник, який працював з такими зірками, як Мадонна, Кайлі Міноуг та Леді Гага, зауважив після шостого ефіру, що учасники української версії «Танцюють усі!» можуть змагатися нарівні з британськими та американськими, де мода на танці вже давно стала  частиною повсякденного життя.

За правилами шоу, кожного тижня змагання покидають два учасники. Та далеко не завжди думки журі збігаються з уподобаннями телеглядачів, за якими останнє слово. Буває й таке: із змагання вибув чи не найсильніший, на думку професійних суддів, танцівник  Ілля Верменич — хлопець із зовнішністю молодого Стівена Сігала та класною танцювальною технікою, що приїхав з Білорусії. А ще одного дня уболівальники завмерли від несподіваної загрози, яка нависла над загальною улюбленицею з Японії Тісато Ісікава: один із суддівської четвірки назвав її танок позбавленим справжньої пристрасті, без чого не можна танцювати танго. Попереднього сезону Тісато, яку розглядали як можливу переможницю шоу, травмувала ногу і тому вибула із змагань. Разом з дівчинкою плакала не лише Японія, а й вся Україна. Але цього разу Тісато була з нами і дійшла до фіналу — одна з чотирьох танцівників.

Василь танцював неперевершено і соло, і з партнерками. Фото з сайту rionews.com.ua

Від бажання танцювати не могли втриматися навіть ведучі шоу — Лілія Ребрик та Дмитро Танкович, трохи мішкуватий, з не дуже смішним, але добрим гумором. Вони створили на паркеті образи Лисиці Аліси та Кота Базиліо, де Лілія виступила вже як професійна танцівниця, а Дмитро пообіцяв позмагатися із самим Франциско Гомесом. До речі, танок Зайчика на пост-шоу в його виконанні дістав схвальні відгуки суддівської четвірки та здивував глядачів.

Інтрига тривала до останнього. Всі четверо суперфіналістів були гідні першого місця. Проте переміг  Василь Козар. У рідному Мукачевому, де всі знають одне одного,  його захоплення танцями вважалося не вартим уваги справжнього чоловіка. Василеві навіть довелося переїхати  до іншого міста. Цікаво, що саме його техніку Франциско Гомес назвав найсучаснішою з усього, що він побачив у конкурсантів цього сезону. Переможці отримали не лише грошові винагороди, а й можливість навчатися у найкращій хореографічній школі Америки. 

А чи не час і нам після перегляду телевізійного шоу нарешті відірватися від улюбленої канапи та піти до танцювального класу?