№205 (7603)

  • Треба вибити з рук росії інструмент терору

     Наступного понеділка буде вже 600­й день українського опору повномасштабній агресії росії. Однак ніхто не скаже напевне, скільки ще днів доведеться захищати нашу незалежність та ідентичність. Але зараз вже можна сказати кілька речей, які мають важливе значення, зазначив Володимир Зеленський у виступі.
    «Перше: путін не отримає Україну. Друге: росія не потягне нової гонки озброєнь. І третє: демократія здатна перемогти в цій битві, і її перемога потрібна не лише нашій державі, а кожній нації, всьому світу. Наш час — не час для неволі народів», — наголосив глава держави.

  • Інвестиція в безпеку Європи

     В Україні потенційно заміновано 30% території — 174 тисячі кв. км. Це дорівнює трьом площам Хорватії. У зоні потенційної небезпеки — понад 6 мільйонів людей. Про це зазначив Прем’єр­-міністр Денис Шмигаль в онлайн­виступі на Міжнародній конференції донорів з питань розмінування України, що відбувається в Загребі (Хорватія) за участі Прем’єр­-міністра Хорватії Андрея Пленковича.

  • Зерновий коридор запрацює через Румунію

     «Румунія надала Україні і оборонну, і політичну, і дуже важливу гуманітарну та економічну підтримку. Ми вдячні за кожен вияв вашої солідарності й завжди пам’ятатимемо, що у вирішальний момент Румунія не вагаючись обрала Україну», — наголосив Володимир Зеленський, зустрічаючись із представниками ЗМІ за підсумками переговорів із Президентом Румунії Клаусом Йоганнісом.