№201 (7599)

  • Ближче до НАТО, ніж будь-коли

     На засіданні віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина представила послам держав-членів НАТО пріоритетні напрями адаптованої Річної національної програми (аРНП) на 2024 рік.
    «Рада Україна — НАТО вже стала не просто майданчиком партнерства, а платформою для серйозної підготовки України до вступу в Альянс. Сьогодні презентували основу адаптованої РНП на 2024 рік з фокусом на забезпеченні прозорості та нашої взаємосумісності. Це перелік реформ для посилення оборонних спроможностей України, впровадження стандартів і найкращих практик НАТО в секторі оборони і безпеки з урахуванням умов повномасштабного вторгнення», — заявила Ольга Стефанішина.

  • Посол України у США Оксана Маркарова : «Працюємо, щоб Україна перемогла у війні, а потім ще раз — у мирі»

     Продовження масштабної підтримки України від Сполучених Штатів останнім часом стало одним з найбільш обговорюваних питань на міжнародних майданчиках і в медіа. Особливої актуальності це набуло під час візиту Президента Зеленського до Вашингтона, а також процесу ухвалення в Конгресі США бюджетної резолюції, з якої на останньому етапі зник пакет допомоги Україні. І хоч у Білому домі й Конгресі запевняють, що підтримка України триватиме, ситуація залишається непростою і за нею спостерігає весь світ.