№247 (7645)

  • Снаряди, ППО та далекобійні ракети

     Захід об’єднав майже 350 представників оборонної промисловості США, України та Європи, а також урядовців різних країн. Серед представників американського уряду були присутні міністр оборони Ллойд Остін, міністр торгівлі Джина Раймондо, заступник міністра оборони із закупівель та постачання Вільям ЛаПланте, спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Українську делегацію очолили керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, міністр оборони Рустем Умєров.

  • Очищення територій має позначитися на ВВП

    Проєкт Національної стратегії протимінної діяльності, попередні підсумки роботи 2023 року, плани та потреби України в галузі протимінної діяльності (ПМД) на наступний рік стали основними темами обговорень другого засідання секторальної робочої групи в Києві.
    У засіданні взяли участь представники майже трьох десятків країн-донорів та міжнародних організацій, що співпрацюють з Україною в галузі ПМД, міністерств економіки, оборони, внутрішніх та закордонних справ, ДСНС тощо.