ВІДПОЧИНОК

На півострові запрошують в оздоровниці за 30 євро на добу й обіцяють якісне харчування,
процедури та анімаційні програми


 

Питання продовження курортного сезону в Криму завжди стояло досить гостро. Впродовж останніх двадцяти років велось безліч розмов щодо вирішення проблеми, а от конкретні дії вже від нової влади отримали цього року.

Міністерством курортів та туризму АР Крим був розроблений проект «Кримський оксамитовий сезон — сезон здоров’я», який стартуватиме з 15 вересня і триватиме до 1 грудня. В цей період на півострів планується залучити додатковий потік туристів кількістю близько 200 тисяч чоловік. Основним завданням проекту стане надання в міжсезонні якісних послуг з оздоровлення за привабливою ціною. 

Як повідомив голова відомства Георгій Псарьов, у рамках реалізації проекту в 19 регіонах України, Росії, Білорусі і країнах Прибалтики пройдуть «Дні Криму». В цей час відбудуться презентації оздоровчих можливостей кримського курорту, проведуть дегустацію кримських вин і розіграють путівки в санаторії і пансіонати півострова. «Дні Криму» в регіонах стартують уже в середині серпня і проводитимуться до середини жовтня.

Окрім цього, міністерством будуть організовані тренінги-презентації для турагентів та лікарів регіонів-учасників проекту. «Мета таких презентацій — популяризація лікувально-оздоровчих можливостей кримського курорту в період міжсезоння», — підкреслив. Георгій Псарьов.

На підтримку проекту Міністерство курортів та туризму Криму проголосило Меморандум про спільні дії, спрямовані на створення конкурентоспроможного санаторно-курортного продукту. Відповідно до Меморандуму, курортне відомство бере на себе зобов’язання виділити на рекламну кампанію проекту «Кримський оксамитовий сезон — сезон здоров’я» не менше 2,5 млн грн бюджетних коштів, надавати сторонам організаційну підтримку. Також відомство організовує проведення рекламних турів по Криму для 500 турагентів і прес-турів для сотні ЗМІ з України, Росії і країн Прибалтики.

Згідно з Меморандумом, до участі в проекті запрошуються оздоровниці, пансіонати і готелі, які відповідають ряду критеріїв. Зокрема, об’єкти розміщення повинні мати в своєму розпорядженні номерний фонд, оновлений не пізніше 2010 року, і відповідати рівню не менше трьох «зірок». Також оздоровниці повинні мати розвинену інфраструктуру, ефективні програми оздоровлення і лікування, анімаційні програми. Ціни знижені до рівня собівартості. «Ціна на таких об’єктах складатиме близько 30 євро за добу, враховуючи харчування, процедури, анімаційні програми», — додав міністр курортів та туризму АР Крим Георгій Псарьов.

Авіаперевізники, у свою чергу, зобов’язалися розширити рамки сезону польотів до Криму і надати знижки на транспортні послуги і послуги бронювання квитків в розмірі не менше 5% до існуючих знижок для туроператорів. Великі туроператори Криму наголошують, що спільні зусилля кримської влади і туристичного бізнесу для просування санаторно-курортного лікування і оздоровлення в Криму дозволять вивести цей сегмент туристичного ринку на якісно новий рівень.