Головне — не перемога, а участь. Це олімпійське гасло жодним чином не задовольняє тих, хто налаштований відчути найсолодший смак саме на своїх губах, особливо якщо для цього є вагомі підстави. Сьогодні на XXII зимових Олімпійських іграх у Сочі розіграють перші з 98 комплектів нагород. Загалом з 8 по 23 лютого визначаться переможці у  15 дисциплінах під егідою семи міжнародних спортивних федерацій. «Урядовий кур’єр» пропонує ближче придивитися до фаворитів нинішньої Олімпіади, для яких навіть друге місце може перетворитися на особисту трагедію.

Збірна Росії з хокею

Болюча поразка (3:7) від збірної Канади в олімпійському Ванкувері-2010, мабуть, найважча для збірної Росії за всю її історію. Перед попередньою Олімпіадою росіяни під керівництвом Бикова і Захаркіна мали дві перемоги поспіль на чемпіонаті світу і вважалися основними претендентами на «золото».

Канадці ж довели справу до золотих медалей на цьому турнірі, обігравши в півфіналі Словаччину, а в фіналі команду США.

«Олімпіада тим і цікава, що шанси є в усіх. Те, що ми фаворити, ні в кого не викликає сумнівів. У нас буде дуже сильна команда в Сочі: сильний тренерський штаб, багато світових зірок, сильна збірна, якій буде під силу взяти найвищі нагороди», — зазначив екс-форвард російської команди Павло Буре, оцінюючи шанси своїх співвітчизників на перемогу.

Звісно, здобути найпрестижнішу командну медаль на домашніх Іграх було б здорово. Втім, принаймні у кількох збірних є своя думка щодо цього. А фахівці здебільшого називають головним претендентом на хокейне «золото» збірну Швеції.