Передостанній ігровий день Прем’єр-ліги подарував уболівальникам напрочуд змістовний поєдинок між чинним чемпіоном країни та командою, яку сміливо можна назвати справжнім відкриттям першості. В Одесі господарі поля приймали нашого єдиного учасника Ліги чемпіонів —«Шахтар».

Підопічні Романа Григорчука своє місце серед лідерів посідають завдяки агресивній грі в рідних стінах. Безпрограшна серія моряків на своєму стадіоні налічувала одинадцять матчів. Лише на фініші чемпіонату Павло Кутас та його партнери поступилися головному претенденту на чемпіонське звання. Єдиний гол у ворота Дмитра Безотосного провів Адріано після розіграшу кутового. Бразильський форвард в останніх трьох зустрічах проти «Ворскли», «Севастополя» і «Чорноморця» не йде з поля без забитих м’ячів. Нові риси у грі одеситів відзначив на післяматчевій прес-конференції Мірча Луческу.

— Ще напередодні матчу я зазначав, що «Чорноморець» став іншою командою, — заявив головний тренер гостей. — Цей колектив націлений на здобуття максимальних результатів. Підтвердженням цього стала і звітна зустріч. Не дарма одесити перебувають у верхній частині таблиці: вони повністю це заслужили, особливо грою в домашніх поєдинках. Думаю, у команди є величезний потенціал, щоб рости далі.

Тепер суперникам залишається провести завершальні ігри року на міжнародній арені. Помаранчево-чорні в гостях зіграють у чемпіонській лізі з грізним «Манчестер Юнайтед», на одеситів чекає матч останнього шансу в Нідерландах проти ПСВ.

Даріо Срна (праворуч) проти Івана Бобка: переміг досвід. Фото з сайту chernomorets.odessa.ua.

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга, 18 тур

Севастополь — Динамо — 1:2  
Голи: Кожанов (45) — Ленс (17), Мбокані (71)

Чорноморець — Шахтар — 0:1  
Гол: Адріано (45)

Лідери: Шахтар — 41 очко, Динамо — 36, Чорноморець, Металіст — по 35, Дніпро — 34, Зоря — 27, Ворскла, Металург Д — по 26. 

Бомбардири:

Девич (Металіст) — 14 м’ячів

Мораес (Металург Д) — 10

Селезньов (Дніпро) — 8

Ярмоленко (Динамо) — 8

Болі (Зоря) — 8

Мбокані (Динамо) — 8

Адріано (Шахтар) — 8