Розгромна перемога «Дніпра» над «Металістом» дала змогу дніпропетровцям скористатися осічкою «Зорі» у грі з «Олександрією» та вийти на третє місце у турнірній таблиці. Команда Мирона Маркевича йшла на гру у піднесеному настрої, адже дніпропетровці вже знали про результат в Олександрії, а сама  зустріч пройшла майже за тим самим сценарієм, як і  під час гри харківської команди з «Шахтарем». Лише пропустили гості у власні ворота п’ять м’ячів.

Роман Зозуля знову був одним із найактивніших у «Дніпрі». Фото УНIAН

«Металіст» зберігав  свої ворота  недоторканними дві третини першого тайму. А на 32-й хвилині потрійний хід Піко — Зозуля — Шахов врешті завершився взяттям воріт.

«Дніпро» не використав до перерви ще чимало гольових моментів, та після відпочинку його гравців було не спинити. Упродовж десяти хвилин другого тайму (із 65-ї по 75-ту) встигли відзначитися Руїс, Лучкевич та Зозуля з пенальті, а Руїс у компенсований арбітром час оформив дубль, винісши «Металісту» остаточний вирок — 5:0.

Головний тренер «Дніпра» Мирон Маркевич на післяматчевій прес-конференції зазначив: мовляв, краще б його підопічні не знали результату матчу в Олександрії, натомість вийшли з думкою обіграти суперника  «однією лівою».

Висловився наставник дніпропетровців і щодо ситуації в «Металісті»: «Самі розумієте, команда була вже європейського рівня. А зараз неприємно дивитися на те, що з неї зробили. Можливо, з часом з’явиться в Харкові той, хто відродить футбол. Та  на сьогодні стан плачевний, і мене це дуже і дуже засмучує», — сказав футбольний фахівець журналістам.  Учора стало відомо, що й в Олександра Севідова, який тренував харків’ян у непростий час, терпець урвався.

Тим часом «Олександрія», з якою незабаром дніп ропетровці зустріну ться у півфіналі Кубка України, черговий матч на  своєму полі провела  на високому рівні. А підопічні  Юрія Вернидуба не виправдали статусу фаворитів, допускалися багатьох помилок і двічі пропустили м’яч у другому таймі. «Динамо» наблизилося до чергового чемпіонства, обігравши на виїзді «Говерлу», а «Шахтар» експериментальним  складом розгромив «Олімпік» і вже офіційно повідомив: 1 травня в матчі 24-го туру чемпіонату України  прийматиме  київське «Динамо» на «Арені Львів».

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 22 тур

Олександрія — Зоря — 2:0
Голи: Полярус (48), Грицук (87)

Говерла — Динамо — 0:2
Голи: Ярмоленко (48),  Хачеріді (78)

Дніпро — Металіст —  5:0
Голи:  Шахов (32), Джон Руїс (65, 90+1), Лучкевич (71), Зозуля (74, пен.)

Волинь — Карпати — 0:0

Шахтар — Олімпік — 3:0
Голи: Веллінгтон Нем (46), Марлос (83, пен.), Едуардо (90)

Ворскла — Чорноморець — 2:0
Голи: Ткачук (2), Коломоєць (77)

Турнірне становище лідерів:

1. Динамо — 61;   2. Шахтар — 56; 3. Дніпро — 43; 4. Зоря — 41;       5. Ворскла — 36; 6. ФК «Олександрія» — 31…

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»