НОВИНИ

Телерадіокомпанії започатковують нові проекти

Перший Національний канал став партнером соціально-благодійного проекту «Назустріч дітям», заснованого продюсерським центром «Space1Мedia».

Проект стартує 5 грудня. У рамках проекту організатори планують провести в усіх дитячих будинках та інтернатах на території України концерти, благодійні акції на підтримку дітей-сиріт, творчі конкурси, де кожна дитина зможе проявити себе.

Мета проекту — донести громадськості проблеми, пов’язані з дітьми-сиротами, пошук і підтримка талановитих дітей-сиріт, залучення меценатів і спонсорів на підтримку творчої молоді.

Ялинка  бажань

Уже шостий рік поспіль у приміщенні Полтавської обласної державної телерадіокомпанії «Лтава» установлюють спеціальну ялинку, замість іграшок на якій вивішують конверти з побажаннями дітей-сиріт.

За словами завідуючою редакцією дитячих та молодіжних програм Наталії Святцевої, акція «Стежиною добра» спрямована на всебічну підтримку дітей-сиріт області, які перебувають на лікуванні в Обласній клінічній психіатричній лікарні ім. Мальцева.

— Передноворічна ялинка бажань — це тільки частинка допомоги цим дітям. Майже щосуботи ми навідуємось до них у лікарняний заклад, проводимо разом пізнавальні уроки тощо, — розповіла Наталія Святцева.

Цього року бажання дітей святий Миколай виконає сповна, адже на один дитячий лист знайшлося по кілька працівників ТРК.

Підсумки акції підіб’ють у спеціальному телемарафоні, який проведуть на «Лтаві» у прямому ефірі 19 грудня.

Херсонські програми дивиться діаспора

Херсонська обласна державна телерадіокомпанія «Скіфія» модернізувала свій веб-сайт та розпочала роботу в режимі on-line. Завдяки цьому її передачі  можна переглянути й у віддалених районах Херсонщини, які перебувають поза зоною покриття звичайного телесигналу від передавачів.

Окрім того, електронна версія програм телерадіокомпанії дає змогу ознайомитися із подіями в області та в Україні загалом і українській діаспорі за кордоном.

Підтвердженням цьому стали численні листи, надіслані електронною поштою, та телефонні дзвінки з Росії, Швеції, Польщі, Ізраїлю щодо перегляду сайту «Скіфія». Нещодавно подібний лист із подякою надійшов із Канади, де наші земляки у режимі on-line переглядають передачі «Скіфії».

Прай-тайм присвятили грипу

Упродовж півгодини вечірнього прайм-тайму в рамках «гарячої лінії» виступатимуть фахівці обласного управління охорони здоров’я, санепідемстанції тощо, котрі надаватимуть телеглядачам консультації з питань профілактики і лікування грипу. Варто зазначити, що вже перші ефіри нової передачі засвідчили велику цікавість до неї, на гарячу лінію по поради та консультації вже звернулося чимало телеглядачів.

Житомирська обласна державна телерадіокомпанія відкрила тематичну «гарячу лінію», на якій розглядатимуть ситуацію в регіоні із захворюванням на грип, а також надаватимуть рекомендації працівники медицини щодо його профілактики, повідомляє сайт Держкомтелерадіо.