Минулих вихідних на футбольних полях країни відбулися матчі 13-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги. В одному з центральних поєдинків «Динамо» на столичному НСК «Олімпійський» здобуло впевнену перемогу над харківським «Металістом».

На звітну зустріч з одним із принципових суперників, який цього сезону животіє у нижній частині турнірної таблиці, чемпіон України виходив із подвійною мотивацією. Ще ятрять душу спогади про те, як «Металіст» відбирав очки у киян. А  команді Сергія Реброва конче необхідно було реабілітуватися за нищівну домашню поразку від донецького «Шахтаря» в 11-му турі. Тим паче що «Шахтар» днем раніше просто розчавив  на виїзді луганську «Зорю», забивши у ворота суперників одразу сім м’ячів.

На «Олімпійському» біло-блакитні захопили гральну та територіальну перевагу на полі з перших секунд поєдинку. Хоч як намагався «Металіст» великими силами захищатися, позиційні атаки динамівців постійно загрожували воротам Худжамова. На 15-й хвилині Сілва виконав подачу з правого флангу атаки на лівий край штрафного, та Буяльський пробив вище воріт. Згодом кілька нагод змінити рахунок  не реалізував Ярмоленко. Спершу Андрій із кількох метрів не зумів замкнути фланговий простріл Гусєва, а за кілька хвилин у не притаманному для себе стилі переправляв головою м’яч  у дальній кут. Забракло точності.

Та зусилля Ярмоленка допомогли його партнерам відкрити рахунок у матчі. Саме він розпочав атаку на 34-й хвилині: втікши від Соболя у центральній зоні,  відпасував на Рибалку. Сергій замість удару віддав пас правіше, де Сидорчук ударом у дотик відправив м’яч у дальній нижній кут воріт.

У другій половині зустрічі малюнок гри не змінився. Кияни володіли повною перевагою, і тому другий м’яч у ворота харків’ян відверто назрівав. Після подачі із флангу трохи невлучно пробив Сидорчук. Із пострілом Ярмоленка під поперечину воріт з-за меж штрафного впорався Худжамов. Але голкіпер «Металіста» не зумів зарадити голу в падінні Мораєса, який на 74-й хвилині вчасно відгукнувся на простріл Ярмоленка із правого флангу, повідомляє сайт ФФУ.

Так, «Динамо» не відпустило «Шахтар» в одноосібні лідери чемпіонату, й боротьба за чемпіонство у національній першості ще попереду.

На післяматчевій прес-конференції головний  тренер «Динамо»  Сергій Ребров зазначив: «Та кількість моментів й інтенсивність, які ми створили, влаштовують уболівальників і нас. Так, дозволяли кілька разів суперникові вийти в контратаку, особливо в першому таймі, але жодної небезпеки не було. Створили достатню кількість моментів, виграли матч і тепер спокійно готуємося до протистояння з «Челсі». 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 13-й тур

Динамо — Металіст — 2:0
Голи: Сидорчук (34), Мораєс (74)

Зоря — Шахтар — 1:7
Голи: Фред (40), Степаненко (47, 90), Тейшейра (58, 70), Едуардо (75, 86) — Каменюка (67,  пен.)

Олімпік — Дніпро —  1:1
Голи: Танчик (47) — Матос (37)

Карпати — Металург — 1:0
Гол: Костевич (41)

Чорноморець — Сталь — 1:1 
Голи: Калитвинцев (90+5, пен.) — Котляр (32, пен.)

Волинь — Говерла — 0:0

ФК Олександрія — Ворскла — 1:1
Голи: Мягков (18) — Шиндер (78)

Турнірне становище лідерів:  
1. Шахтар — 31,
2. Динамо — 31,
3. Дніпро — 24,
4. Зоря — 22, 
5. Ворскла — 19…