Перемога в Тронхеймі над багаторазовим чемпіоном Норвегії «Русенборгом»   надзвичайно важлива для «Дніпра» і для Євгена Селезньова особисто. Поки що у нинішньому єврокубковому розіграші забиває за команду лише він, а УЄФА вже номінувала українського голеадора на звання кращого за тиждень.

Щодо  звітного матчу, то його початок  за дніпропетровцями, які з перших хвилин напружували норвезьку оборону, створюючи раз по раз небезпечні моменти. Окремої уваги заслуговує епізод на 11-й хвилині матчу, коли після подачі кутового у виконані Ротаня м’яч потрапив у руку футболіста норвезької команди. Проте арбітр на цей момент не зреагував, повідомляє офіційний сайт ФФУ.

Селезньов каже, що переможний гол — заслуга всієї команди. Фото з сайту fcdnipro.ua

Під акомпанемент дощу всередині першого тайму гра дещо вирівнялася, обидві команди більше контролювали м’яч у центрі поля, а поодинокі атаки до бажаного взяття воріт не призводили. Щоправда, не можна залишити без уваги момент «Русенборга» на 25-й хвилині, коли Міккельсен здійснив швидкісний рейд правим флангом та пробив по воротах — врятував Бойко. На відміну від українського кіпера, воротар норвежців помилявся. Один такий огріх міг обернутися для господарів голом — Хансен не зміг зупинити м’яч після передачі власного захисника і наздогнав його вже на лінії воріт.

Після перерви  «Дніпро» знову діяв  активніше за суперника, однак наполегливість була винагороджена лише на  80-й хвилині. Спершу  «Русенборг» організував чергову атаку, результатом якої став «постріл» у поперечину воріт Бойка. А далі спрацювало футбольне правило: не забиваєш ти… Матеус швидко домчав до штрафного господарів і навісив на Селезньова, який головою направив м’яч прямісінько в близький кут.

Намагаючись врятувати бодай очко, норвежці  усіма силами пішли вперед, що розв’язало «Дніпру» ноги для проведення контратак. Зокрема на останніх хвилинах мали нагоду  відзначитися  Бруно Гама і Євген Чеберячко.

Здобувши три заповітних очки, «Дніпро»  разом з «Лаціо» очолює турнірну таблицю у групі G, і багато що для дніпропетровців визначиться в наступних двох матчах з «Сент-Етьєном».

Головний тренер дніпропетровців Мирон Маркевич щиро радів, що його підопічним вдалося зберегти переможний рахунок. «Русенборг» —  команда з характером, тому навіть коли ми забили, не був на сто відсотків упевнений, що доведемо гру до перемоги. На останній хвилині  в «Русенборга»  був момент, щоб зрівняти рахунок. Та добре, що все так закінчилося», — сказав він після гри.

А Євген Селезньов зізнався, що грати було дуже важко: «Якщо чесно, практично не було сил, емоцій. Але хочу зазначити, що дощ, поле не повинні служити виправданням. Можливо, тому що зіграли вже досить багато ігор. Та  головне — ми перемогли!.. І варто враховувати, що це була гра на виїзді».

Наступний матч «Дніпро» проведе 22 жовтня вдома проти «Сент-Етьєна».

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

ТАБЛО «УК»

Ліга Європи-2015/16
Груповий етап. 2-й тур

Група G

Русенборг — Дніпро — 0:1
Гол: Селезньов (80)

Лаціо — Сент-Етьєн — 3:2 
Голи: Оназі (22), Худт (48), Білья (80) — Салль (6),  Монне-Паке (84)

                        І     В     Н     П     М     О

Лаціо              2     1     1       0     4-3    4

Дніпро            2     1     1       0     2-1    4

Русенборг      2     0     1       1     2-3    1

Сент-Етьєн    2     0     1       1     4-5    1