УНІВЕРСІАДА-2013

Збірна України щодня  поповнює командну скарбничку на найпрестижніших студентських змаганнях

Першу золоту медаль здобула олімпійська чемпіонка Лондона-2012 Наталя Довгодько. Вона перемогла  у змаганнях одиночок з академічного веслування. У боротьбі за «золото» Наталя всього на 0,33 секунди випередила чешку Житку Антосову. «Бронзу» виграла Ельзі Гулбе з Латвії. Після перемоги українка розповіла, що їй довелося важко через спеку, однак залишилася задоволена організацією змагань.

 «Коли їхала в Казань, думала, буде трохи легше, адже  це мій  перший сезон як одиночниці. У мене були досить серйозні суперниці, — сказала Н. Довгодько. — Дуже спекотно, звичайно, сьогодні, і це збивало», — цитує спортсменку офіційний сайт універсіади.

За словами Наталі,  змагання з академічного веслування у Казані організовані на дуже високому рівні: «Організація тут вища рівня чемпіонату Європи, може, навіть і світу». Однак не лише це, а передовсім добра підготовка наших спортсменів спрацювали на результат.

Ось така вона — відмінниця Наталя Довгодько. Фото з сайту intersport-images.photoshelter.com

У двійці парній українки Ганна Кравченко та Олена Буряк стали бронзовими призерками, пропустивши вперед литовок Донату Вістартайте і Мільдью Вальчукайте та білоруський дует Тетяна Кухта — Катерина Шлюпская.

Наступного дня  чоловіки  додали до української скарбнички кілька срібних нагород. Зокрема призерами стали чоловіча двійка парна (легка вага) Ігор Хмара і Станіслав Ковальов,  двійка парна Іван Довгодько і Олександр Надтока, двійка без стернового Антон Холязников і Віктор Гребенников, вісімка зі стерновим: Денис Чорний, Станіслав Чумраєв, Іван Юрченко, Василь Завгородній, Віталій Цуркан, Іван Футрик, Дмитро Міхай, Анатолій Радченко і Владислав Нікулін.

Бронзові медалі останнього дня змагань у веслувальників вибороли  Сергій Гуменний серед чоловічих одиночок і жіноча четвірка без стернового — Катерина Шеремет, Ілона Романеску, Євгенія Німченко, Дарина Верхогляд.

Наталію Довгодько та її колег привітав з успішним виступом на універсіаді Президент України Віктор Янукович.

 «Завдяки неймовірній силі волі, майстерності, бажанню завжди демонструвати найвищі результати ви посіли почесні місця на п’єдесталі. Нехай фортуна і надалі буде прихильною до вас. Бажаю вам щастя, успіхів і яскравих звершень», — йдеться у вітанні глави держави.

Активно розпочали виступи українські студенти і в інших видах спорту. Збірна України зі спортивної гімнастики серед чоловіків у командних змаганнях за підсумками шести вправ набрала 269,950 бала й посіла другу позицію. Перемогу святкували росіяни (273,150), на третій сходинці — команда Японії (269,700).

На вчора в активі наших спортсменів було 15  медалей: золота, дев’ять  срібних і п’ять бронзових. У загальнокомандному заліку команда посідає десяте місце. Лідер змагань — збірна Росії.

ДОВІДКА «УК»

Уперше в історії змагань у спортивну програму Універсіади-2013 увійшли відразу 27 видів спорту, з них 13 обов’язкових: легка атлетика, баскетбол, фехтування, футбол, спортивна гімнастика, художня гімнастика, дзюдо, плавання, стрибки у воду, водне поло, настільний теніс, теніс і волейбол, а 14 додатково запропонували організатори: бокс, стрільба, синхронне плавання, академічне веслування, веслування на байдарках і каное, самбо, спортивна боротьба, боротьба на поясах, шахи, важка атлетика, регбі-7, хокей  на траві, бадмінтон, пляжний волейбол. Змагання XXVII Всесвітньої літньої  універсіади  триватимуть у Казані до 17 липня.