У  групі В все було напрочуд передбачувано. Фіналісти минулої світової першості іспанці й голландці вважалися беззаперечними фаворитами на тлі доволі скромних конкурентів — Австралії та Чилі. Головна інтрига цього квартету полягала не в тому, хто продовжить боротьбу на стадії плей-оф. Найважливішим було посісти перше місце і завдяки цьому уникнути побачення в 1/8 фіналу із бразильцями. Але так  просто все було лише на папері.

Насправді вже на старті з дивовижним гуркотом провалилася «Червона фурія». На відміну від Дель Боске, керманич «помаранчевих» Луї ван Гал різко оновив склад своєї дружини. До заявки потрапили відразу 10 гравців, які представляють національний чемпіонат. Свіжа кров у поєднанні з лідерами ван Персі та Роббеном дала результат: віце-чемпіони планети у груповому турнірі здобули три перемоги поспіль.

Форвард «Манчестер Юнайтед» і збірної Мексики Ернандес (№14) відзначився після розіграшу кутового. Фото з сайту sport.yahoo.com

Завдання-мінімум — не потрапити на бразильців — летючі голландці виконали. Та хоч як  дивно, шлях до чвертьфіналу для київського динамівця Джермейна Ленса та його партнерів не став простішим. Адже нині Мексика має вигляд настільки ж потужний, як і господарі фінального турніру. Щоб у цьому переконатися, Луї ван Галю досить лише передивитися відео останньої зустрічі у групі А, де чемпіони футбольного турніру Олімпіади-2012 в буквальному сенсі декласували такого непростого суперника, як Хорватія. Ще один промовистий штрих: підопічні Мігеля Еррери єдиний м’яч у трьох зустрічах пропустили від балканців за 4 хвилини до фінального свистка, коли доля поєдинку була вже вирішена.

29 червня у Форталезі голландцям треба буде продемонструвати свою найкращу гру, щоб перемогти в 1/8 фіналу непоступливу і прекрасно підготовлену фізично мексиканську команду. За день до цього в Белу-Орізонті путівку до чвертьфіналу виборюватимуть Бразилія і Чилі. 

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат світу-2014

Група А

Камерун — Бразилія — 1:4
Голи: Матип (26) — Неймар (17, 35), Фред (49), Фернандіньо (84).

Хорватія — Мексика — 1:3
Голи: Перішич (86) — Маркес (71), Гуардадо (74), Ернандес (81).

Бразилія — 7 очок (м’ячі — 7:2), Мексика — 7 (4:1), Хорватія — 3, Камерун — 0.

Група B

Нідерланди — Чилі — 2:0
Голи: Лерой Фер (77),  Депай (90+1)

Австралія — Іспанія — 0:3
Голи: Вілья (37), Торрес (69),  Мата (82).

Нідерланди — 9 очок, Чилі — 6, Іспанія — 3, Австралія — 0.

Бомбардири:

Неймар (Бразилія) — 4 м’ячі Томас Мюллер (Німеччина) — 3 Робін ван Персі (Нідерланди) —3 Ар’єн Роббен (Нідерланди) — 3 Карім Бензема (Франція) — 3 Еннер Валенсія (Еквадор) — 3

Сьогодні зустрічаються: Гондурас — Швейцарія, Еквадор — Франція, Нігерія — Аргентина, Боснія і Герцеговина — Іран.