ХТО БІЛЬШЕ?

У Чернівцях уперше пройшов відкритий турнір з армліфтингу — й одразу кілька рекордів!

Віце-президент Чернівецької обласної федерації армспорту Володимир Дорош підняв вагу 100,5 кг, побивши рекорд України у своїй ваговій категорії, який до цього часу становив 97 кг. Але його суперник з Кам’янця-Подільського Ігор Войцехівський таки спромігся зафіксувати максимальну вагу 103 кг — перемога залишилася за ним. Зате 22-річна чернівчанка Наталя Тарновська відстояла честь рідного міста у змаганнях серед жінок, піднявши на ролингу 48 кг.

Разом із професійними спортсменами з Чернівецької, Хмельницької, Івано-Франківської, Тернопільської і Донецької областей свої сили під гарячу підтримку вболівальників міг випробувати кожен охочий. Загалом у турнірі взяли участь 50 чоловіків та 4 жінки. Наймолодшому учаснику було 13 років, а найстаршому — 55.

Змагання на титул сильнішого продовжив чемпіонат Чернівців з Богатирського багатоборства, зібравши найтитулованіших українських атлетів. Прибули Володимир Рекша — найсильніша людина України 2012 року в категорії 105 кг, Андрій Бурштин — найсильніша людина Чернівців-2011, який входить у першу п’ятірку найсильніших атлетів країни.

Це було захоплююче видовище! Учасники відривали від землі колеса автомобіля, переносили важкі валізи та штовхали тритонні автівки. Пристрасті на Театральній площі міста вирували не на жарт! Урешті, після тяжкої — в усіх значеннях — і безкомпромісної боротьби перемогу взяв (голими руками!) відомий стронгмен киянин Віталій Міхеєв. По-дорослому у цьому мужньому виді спорту змагалася і дітлашня. Для юних богатирів організували спеціальні неформальні конкурси з цікавими та смачними призами. Ви не повірите, але найсильнішою і найвитривалішою дитиною Чернівців-2012 (у своїй ваговій категорії) стала восьмирічна Кристинка Лупу. У нагороду дівчинка отримала від спонсорів цілий ящик шоколаду!