ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

Донецький «Шахтар» здобув черговий чемпіонський титул за чотири тури до фінішу 

Результативна нічия у центральному матчі туру між командами Мирона Маркевича і Мірчі Луческу дала змогу господарям поля стати недосяжними для конкурентів. Такий результат неважко було передбачити ще після закінчення першого кола чемпіонату, який помаранчево-чорні пройшли на одному диханні, здобувши 15 перемог поспіль.

Мірча Луческу особливо відзначив характер двох ключових виконавців у складі своєї команди.

— Срна і Фернандіньо своєю грою показали, що не можуть піти з поля, не вигравши титулу, — наголосив наставник восьмиразових чемпіонів України. — Врешті-решт результат відповідає характеру матчу. Хоча кожна з команд  могла перемогти.

Долю срібних нагород багато в чому визначить гра 4 травня, в якій харківський «Металіст» прийматиме динамівців. На початку квітня у поєдинку чемпіона і віце-чемпіона країни вирішальним чинником  стала перевага гірників у центральній зоні. Степаненко, Фернандіньо і Мхітарян на полі «Олімпійського» зіграли набагато ефективніше від своїх київських опонентів. Наприклад, гравець португальської збірної Велозу примудрився за 90 хвилин взяти участь лише в десяти єдиноборствах, нігерієць Аруна виконав близько півсотні тактико-технічних дій із жахливою кількістю помилок — 50 %.

Минулої суботи картина змінилася невпізнанно. У зустрічі з одним з конкурентів господарі поля не тільки надійно прикрили найкращого футболіста минулого сезону за версією Прем’єр-ліги Євгена Коноплянку, а й гостро зіграли в атаці. У позиційному нападі біло-блакитні ще й досі виглядають не досить впевнено. Однак  улюблену ще з часів Валерія Лобановського гру на контратаках шліфують вочевидь.

Перший м’яч у ворота «Дніпра» можна заносити до  підручників. Епізод розпочався зі штрафного біля воріт киян. Верхову боротьбу виграв Коваль. Після чого в три передачі м’яч було доставлено на ударну позицію — ефектну крапку поставив Аруна. У схожому стилі динамівці подвоїли перевагу: цього разу нігерійцю асистували Ідейє і Ярмоленко.

Президент України Віктор Янукович привітав керівництво, гравців, тренерів футбольного клубу «Шахтар» (Донецьк) та його вболівальників із достроковою перемогою у чемпіонаті України.

«У цьому сезоні ви продемонстрували свої найкращі якості та відмінну командну гру. Сподіваюся, що досягнутий успіх клубу стане запорукою подальших вагомих здобутків у міжнародних футбольних змаганнях», — йдеться у вітанні глави держави.

Віктор Янукович побажав спортсменам міцного здоров’я, невичерпної енергії та нових спортивних звершень в ім’я України.

За гірників уболівають представники різних поколінь. Фото УНІАН

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 26-й тур

Кривбас — Металург Д — 1:1
Голи:
Антонов (90+4, з пенальті) — Мораєс (43)

Карпати — Зоря — 2:0 
Голи:
Пластун (41), — Голодюк (67)

Чорноморець — Іллічівець — 1:1
Голи:
Політило (54) — Окріашвілі (79, з пенальті)

Говерла — Арсенал — 1:3
Голи:
Петров (54) — Гоменюк (8), Шарпар (40), Ткачук (44)

Волинь — Металург З — 0:0

Ворскла — Таврія — 2:2 
Голи:
Громов (30, з пенальті), Буднік (86) — Назаренко (33, з пенальті),  Фещук (59)

Динамо — Дніпро — 2:0
Голи:
Аруна (10, 45+1)

Шахтар — Металіст — 1:1
Голи:
Ілсіньо (84) — Девіч (40)

Лідери: Шахтар — 71 очко, Динамо і Металіст — по 56, Дніпро — 49, Металург Д — 40, Чорноморець — 38…