АКЦІЯ

Благодійний новорічний аукціон допоміг відчути свято хворим дітям

Це вже стає традицією: перед самим Новим роком будувати в Черкасах «Смачну Новорічну країну». Ось і цього року в міському будинку культури імені І. Кулика з’явилося містечко з цукру й борошна, яке збудували городяни. Благодійний проект традиційно проходив під гаслом «Подаруй дитині додатковий день життя», виручені кошти з якого надійдуть хворим. Для всіх охочих спеціалісти-кондитери провели тут майстер-класи з виготовлення смачних новорічних прикрас. 

Юним кондитерам до смаку робота в казковій майстерні. Фото автора

Родзинкою ж акції стало «будівництво» солодкої майстерні Діда Мороза. Над казковою хатиною площею 23 кв. м разом із дітьми протягом кількох днів працювали кондитери. На її виготовлення пішло дві тонни борошна, 5 кілограмів шоколаду і 20 кілограмів цукру.

Тут усе смачне й настільки гарне, що здається, ніби працювали над проектом високопрофесійні художники.

— Майстерню складено з пряничних стін, шоколаду, помадки, — розповідає кондитер Наталя Сахно. — Ось торт «Дамська примха», сніжинки зроблено з мастики зі спеціальної форми, ми їх приклеїли на білковий крем. Дах також з «Дамської примхи», тільки глазурований шоколадом.

Як не з’їсти таку «хатинку»!

Багато черкасців принесли сюди й свої власноруч виготовлені кондитерські вироби, з яких склали цікаву композицію.

Апогеєм проекту став благодійний аукціон, на якому продавали солодкі експонати виставки. Учасники благодійного заходу виставили на продаж майже сотню кондитерських виробів. Майже сотню садиб, палаців і замків, у яких живуть казкові персонажі, створили вихованці дитсадочків, шкіл і гуртків. Виручені за солодкі лоти кошти організатори заходу віддали на лікування двадцяти п’ятьох дітей, які перебувають в обласному онкодиспансері.

Стартова ціна кожного з тортів-лотів була однакова: 100 гривень. Кожен наступний крок становив п’ятдесят гривень. Охочих придбати смачні витвори мистецтва було чимало. Першим власником солодкого лоту став черкасець Юрій Гончаров. За казкову хатинку він віддав 500 гривень. Чоловік зізнається, що грошей не шкодував, а номер тринадцять, написаний на торті, вважає вдалим для себе.

Це вже третій такий благодійний новорічний аукціон. Приміром, торік на благодійні цілі вторгували 12 тисяч гривень. Не менше й цього року.