ПОЗИЦІЯ

Прем’єр вважає, що співпраця з Митним союзом не вплине на підписання у листопаді Угоди з ЄС   

Отримання Україною статусу спостерігача у Митному союзі не позначиться на запланованому в листопаді 2013 року підписанні Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це заявив глава уряду Микола Азаров, спілкуючись із користувачами Фейсбуку.

«Питання про статус України як спостерігача в Митному союзі буде обговорюватися на зустрічі президентів, що відбудеться 29 травня в місті Астана. Ми сподіваємося на позитивне вирішення цього питання. У разі позитивного рішення президентів буде підписано відповідну угоду, і це ніяк не відіб’ється на запланованому на листопад підписанні Угоди про асоціацію з ЄС», — зазначив Прем’єр.

Відповідаючи на запитання одного з користувачів щодо виявлення змови  значного зниження закупівельної ціни на молоко у селян сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом в одному з населених пунктів, Микола Азаров зазначив, що уряд приймає достатню кількість рішень, покликаних удосконалити ринкове ціноутворення.

При цьому він висловив думку, що ринок не здатний самостійно все врегулювати. Навпаки, сучасна економіка вимагає певного державного регулювання. Важливий і людський чинник, зазначив Микола Азаров, додавши, що головою кооперативу потрібно обирати грамотну та порядну людину.

Також очільник уряду повідомив, що на всіх транзитних трасах буде встановлено системи контролю ваги автотранспорту. «Ці системи працюють в автоматичному режимі й дають змогу не тільки визначити вагу автомобіля, навантаження на вісь, а й зафіксувати номер реєстрації автомобіля та зробити його фотографію», — зазначив Микола Азаров.

Крім того, під час спілкування він торкнувся питання підготовки до Євробаскету-2015. За словами Прем’єра, зараз у всіх містах, що прийматимуть європейську першість з баскетболу, в повному обсязі розгорнулися підготовчі роботи відповідно до графіка.

При цьому Микола Азаров підкреслив, що на підготовку інфраструктурних об’єктів до Євробаскету-2015 відповідно до програми здебільшого повинні бути залучені кошти інвесторів, а самі об'єкти мають працювати на принципах самоокупності після проведення чемпіонату, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»