КАДРИ

При цьому виконавча влада запрацює значно ефективніше

Що турбує киян? Як повернути столиці європейське обличчя? Ці та інші гострі питання життя міста було порушено в ході зустрічі Президента Віктора Януковича з першим заступником голови Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим.

Особливу увагу Президент звернув на необхідність завершення транспортних проектів. Він готовий особисто посприяти цьому, скажімо, доручити уряду поліпшити фінансування таких важливих об'єктів, як будівництво станцій метро "Голосіївська", "Васильківська" та "Деміївська". Цього року їх має бути введено в експлуатацію. Так само цьогоріч він очікує від київської влади закінчення будівництва транспортної розв'язки на Московській площі, Гаванського мосту, реконструкції лінії швидкісного трамвая.

Не оминув глава держави своєю увагою й вирішення питань соціальної сфери. Йдеться, зокрема, про введення в експлуатацію до кінця року центру ПЕТ-технологій для раннього виявлення онкологічних захворювань, аби кияни і жителі області мали можливість якісно лікуватися та своєчасно обстежуватися.

Важливо також не допустити надзвичайних подій при експлуатації техногенно небезпечних об'єктів. Слід прискорити зміцнення дамби мулових полів і виконання протизсувних заходів на схилах Божкового яру, передає позицію Віктора Януковича прес-служба Президента.

В один клубок глава держави ув'язав початок опалювального сезону, будівництво об'єктів інфраструктури, наведення ладу на дорогах з вирішенням кадрового питання. Людям слід дати можливість розкритися. Це насамперед стосується голів райдержадміністрацій та їхньої взаємодії з міською адміністрацією.

У свою чергу Олександр Попов підтвердив, що система управління у Києві не була ефективною і потребувала дуже серйозних змін. І на 1 листопада районних рад у місті вже не існуватиме. На його думку, "це дуже серйозний крок до створення у Києві ефективної влади. Водночас він виступає за надання додаткових повноважень і фінансових ресурсів райдержадміністраціям.

При цьому вже за десять днів будуть готові кадрові пропозиції щодо їх керівників, що передбачають серйозне скорочення бюрократичного апарату. Так, після скорочення зі ста заступників голів РДА працювати залишиться більше половини. Зекономлені кошти буде спрямовано на програми соціального захисту.

Хоча ситуація у столиці ще не дуже близька до ідеалу, вдалося досягти стабільності в міській владі, вважає Олександр Попов. А консолідація відбувається навколо конкретних проектів розв'язання проблем міста.