Хлопчик у червоному плащі наступного літа буде найпопулярнішою дитиною Європи. Талісман футбольного Євро-2016  Супер-Віктор чекає захопливих баталій на футбольних полях Франції з 10 червня по 10 липня.  У суботу, 12 грудня, в Палаці конгресів Парижа відбулося жеребкування фінальної частини чемпіонату Європи 2016 року, за результатами якого дізналися своїх суперників  на груповій стадії турніру 24 найсильніші команди Старого Світу.

Зірковий у минулому футболіст і кращий гравець чемпіонату Європи 2000 року Давід Трезеге визначив у суперники синьо-жовтих національні команди Німеччини, Польщі та Північної Ірландії.

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко, який не  був на жеребкуванні, пояснивши таке рішення відсутністю гарантій продовження своєї роботи біля керма команди, все-таки прокоментував групу, в яку потрапила національна команда. «Простих команд у цій групі немає.  Те, що було, — вже історія. Те, що ми вже перемагали Польщу, — історія. Команда тоді була непростою, вийшла на високий рівень. Щоб з ними грати, потрібно готуватися. Ірландія — команда, яка грає в англійському стилі. А англійський футбол непростий. Зрештою, вони посіли перше місце у групі»,  —  сказав Михайло Фоменко в коментарі одному з телеканалів.

За словами президента ФФУ Андрія Павелка, сильні суперники у групі — хороший варіант: «Головне, що ми на цьому форумі будемо представлені в сильнішому складі. Це збірна. Ми все зробимо, щоб наша команда до цих ігор підійшла в оптимальному стані. Усі групи дуже рівні, сильні. Тут не доводиться обирати групу слабшу чи сильнішу. Цікавою буде перша гра зі збірною Німеччини. Після стартової гри багато буде зрозуміло. Після гри в Марселі все вирішиться. Для нас це важлива подія. Фартовий або не фартовий жереб — побачимо за результатами ігор. Уся країна хотіла б, щоб ми пройшли якомога далі. Добре починати із сильними командами — ми з ними не перетинатимемося до фіналу».

Футбольні експерти прогнозують, що вирішальним для нашої команди буде завершальний матч у групі  проти сусідів-поляків.

Зазначимо, що за  підсумками групового етапу до  плей-оф вийдуть не лише по дві кращі команди з кожної групи, а й  чотири кращі володарі третіх місць.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

ШІСТЬ ПО ЧОТИРИ 

Група A: Франція, Румунія, Албанія, Швейцарія

Група B: Англія, Росія, Уельс, Словаччина

Група C: Німеччина, Україна, Польща, Північна Ірландія

Група D: Іспанія, Чехія, Туреччина, Хорватія

Група E: Бельгія, Італія, Ірландія, Швеція

Група F: Португалія, Ісландія, Австрія, Угорщина