В індивідуальній гонці на дистанції 12,5 км серед юніорок (вік 19—21 рік) українка Юлія Журавок  фінішувала першою з результатом 37 хвилин 54.1 секунди. Радує, що наша спортсменка не припустилася жодного промаху на чотирьох вогневих рубежах, однак вирвала дві десятих секунди у представниці Польщі Кінги Міторай, яка також стріляла влучно.

А напередодні перше «золото» для української команди принесла Ганна Кривоніс, яка стала найкращою в індивідуальній гонці серед дівчат (вік спортсменів — до 19 років). Дівчата змагалися в індивідуальній гонці на дистанції 10 км, при цьому за промах замість звичної хвилини додавалися 45 секунд. 17-річна спортсменка, яка ще в грудні виборола два  четвертих місця на чемпіонаті країни серед дорослих, показала найкращу стрільбу в цих перегонах, обмежившись одним промахом. Серед переваг  українки були  також висока швидкість (15-й результат по чистому ходу) і непогана скорострільність. Саме в останньому компоненті Ганна виявилася на голову краще своєї  головної суперниці — норвежки Інгрід Тандреволд. Норвежка, яка  набагато швидше пересувалася по  дистанції, двічі схибила на вогневому рубежі, а на четвертому — поступилася переможниці 35 секунд у швидкості стрільби.

Юлія Журавок жодного разу не промахнулася, а Ганна Кривоніс, навіть схибивши, прибігла першою. Фото з сайту biathlon.com.ua

Після фінішу гонки наша Ганнуся зізналася офіційному сайтові вітчизняної федерації біатлону: «Зараз у мене божевільна радість, захоплення і просто сльози щастя від такого результату. Біглося важко, але мене підбадьорювали на трасі, і не тільки наші тренери та  спортсмени, а ще й вболівальники з інших країн підкрикували. Промах, який був на другому рубежі, пояснити важко, але мені було страшно, і скажу чесно, навіть не знаю, куди його «промазала». Коли підходила до останньої стрільби, переживала, звісно, поки спускалася прочитала про себе молитву разів п’ять, напевно. Було дуже страшно, що зараз намажу, але спробувала зібратися з думками, і все вийшло».

Успіх дівчат, які мають чудовий шанс  поборотися за нагороди в інших видах програми, особливо приємний, адже такі результати наша збірна на змаганнях такого рівня показує вперше. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»