Кульмінацією наступного туру Прем’єр-ліги безумовно буде матч «Шахтаря» та «Динамо» у Львові. «Усі розуміють ціну цього поєдинку», — зазначив голкіпер гірників Андрій П’ятов, наголосивши, що його команду влаштує лише перемога, тож підопічні Мірчі Луческу ретельно готуватимуться. Головний тренер далекоглядно розпочав таку підготовку ще наприкінці звітного туру, заборонивши виходити на поле в матчі проти луганської «Зорі» орендованим луганцями гравцям «Шахтаря».

Нагадаємо, що підопічні Юрія Вернидуба в трьох зустрічах з лідерами зуміли тричі відібрати очки у іменитих опонентів. А ще в першому колі восени вперше за понад 20 років виграли у гірників.

Отож орендованим Максиму Малишеву, Філіпу Будковському, Руслану Малиновському, Андрію Тотовицькому та Олександрові Караваєву не довелося у суботу вийти на поле проти клубу, з яким у них повноцінні контракти.

Ситуація для українського футболу не нова — забороняло й «Динамо» грати в очних зустрічах орендованим «Говерлі» футболістам. Дивує лише вибірковість: водночас у таборі «Шахтаря» дозволили вийти на поле в матчі двом голкіперам — Микиті Шевченку й Рустаму Худжамову. Відомо, що обидва належать донеччанам, проте вже тривалий час не грають через травми.

Тож луганці мали змогу перевірити, наскільки  команда залежить від своїх лідерів. Вийшло не так вже й погано: вели в рахунку майже весь перший тайм…

«Олімпік» у звітному турі не зміг протистояти «Дніпру», отримавши у свої ворота різні голи від молодих і досвідчених суперників. Сподіваємося, що до четверга підопічні Мирона Маркевича не втратять снаги забивати, адже після нульової нічиєї у Бельгії чвертьфінал у Києві приречений бути результативним.

Нелегко далася перемога в Луцьку підопічним Сергія Реброва, де суперник — команда Віталія Кварцяного зіграла класний перший тайм, проте провалила другу половину, і як наслідок — програла 1:3.

Уже на 6-й хвилині Віда зіграв рукою у своєму штрафному майданчику й лідер бомбардирських перегонів Ерік Бікфалві перехитрив Олександра Шовковського. «Волинь» могла подвоїти рахунок, однак м’яч після удару Еріка й рикошету від ноги одного із захисників влучив у стійку.

Переломним моментом у грі став початок другого тайму, коли голкіпер луцького клубу збив Андрія Ярмоленка. Проте, замість вказати на точку, суддя показав Ярмоленку жовту картку за симуляцію, і тепер через надмір попереджень вінгер киян пропустить гру з «Шахтарем».

Кияни зробили рахунок завдяки двом голам Кравця та красеню від Буяльського, який в падінні через себе забив шедевральний гол, скориставшись влучним пасом того-таки Ярмоленка. Від Андрія ж у зв’язку з ситуацією, що склалася, очікуємо результативної гри в четвер у Флоренції: сил, які тепер не треба берегти на неділю, має вистачити й на оборону, й на атаку.  «Динамо»,  щоправда,  вже подало апеляцію на рішення арбітра щодо попередження Ярмоленкові. КДК ФФУ розгляне її в четвер.

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга, 20 тур

Металіст — Карпати — 0:0

Іллічівець — Металург Д — 1:1 

Голи: Чечер, 64 (автогол) — Чечер, 40

Зоря — Шахтар — 1:4 

Голи: Любенович, 2 (пен.) —  Кривцов (45+2), Тейшейра (68, 87), Адріано (71, пен.)

Олімпік — Дніпро — 0:5 

Голи: Близниченко (15), Селезньов (26, пен., 45), Коноплянка (68),  Калинич, (76)

Ворскла — Металург З — 5:0 

Голи: Ковпак (23, 68), Турсунов (31), Шиндер (70), Громов (82)

Чорноморець — Говерла — 1:1 

Голи: Діденко (61, пен.) — Хльобас (70)

Волинь — Динамо — 1:3  Голи: Бікфалві (6, пен.) — Кравець (65, 69), Буяльський (73)               

Турнірне становище лідерів: 

1. Динамо  — 52, 2. Шахтар      — 47,  3. Дніпро — 44, 4. Зоря      — 31,  5. Металіст — 29, 6. Ворскла — 26, 7. Волинь — 25…

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»