КОНКУРС 

Учасниці від 6 до 60 років дивували своєю майстерністю  у східному танці 
 

Майже 600 учасниць  відкритого  Всеукраїнського  конкурсу виконавців  східного танцю «Super Star-2012» з’їхалися до Запоріжжя  з різних куточків України та Росії. Організаторами конкурсу виступили Ліга професіоналів східного танцю  АСЕТУ  та  департамент освіти і науки, молоді і спорту Запорізької міської адміністрації.

Упродовж двох днів у концертних  і репетиційних залах відбулися конкурси у різних номінаціях, майстер-класи відомих танцівниць, гала-концерти  переможниць. Найвидовищніші виступи зазвичай відбуваються у номінації Raqs el Sharqi. Це — класичний східний танець. За результатами напружених змагань переможницею  у цій номінації  визнано  запоріжанку із творчим псевдонімом Алізі, що представляла  клуб спортивного танцю «Рондо». Другу позицію  за класом майстерності посіла  Анжеліка Арбузова із Севастополя, представниця школи східного та індійського танцю  «Тіара». Третьою  стала  Каміла Гусейнова із Шахтарська Донецької області.

Наталія Авраменко танцювала краще всіх. Фото надане автором

  Для нас цей конкурс  — надзвичайно важлива подія. Ми  визначили кращих виконавців східних танців у програмах Raqs el Sharqi, фольклор, шоу, Fusion Tabla-solo. А ще обмінялися досвідом, адже були представлені  різні школи східного танцю, — поділилася думкою  запорізька танцівниця Наталія Авраменко, широко відома під творчим псевдонімом Шагане.

— Наші конкурсантки підтверджують, що вік для занять східними танцями не стоїть на заваді, —  каже керівник клубу спортивного танцю «Рондо» Володимир Мосійчук. — Наймолодшим з них щойно виповнилося 6 років. А найстаршим, —  вони виступають у номінації «Сеньйори», —  вже по 60 (!).