ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

Лідер чемпіонату випереджає найближчих переслідувачів на 14 очок

Протягом останніх років спеціалісти і вболівальники обговорювали ключову проблему вітчизняного футболу: коли в Прем’єр-лізі закінчиться панування лише двох клубів — «Шахтаря» та київського «Динамо». Надії на гостру конкуренцію в боротьбі за медалі пов’язували насамперед з «Металістом» і «Дніпром».

У нинішньому сезоні ситуація розгортається за найнесподіванішим сценарієм: поки всі чекали на появу так званої третьої сили, втратили другу. У першому колі гірники обіграли всіх потенційних конкурентів — киян, харків’ян і дніпропетровців. Але це ще не все. Уперше в новітній історії переможець першого кола не втратив жодного очка в п’ятнадцяти турах.

У першому колі гірники забили 45 мячів, 16 з них — на рахунку Мхітаряна. Фото з сайту ФК Шахтар (Д)

Рік тому кращим бомбардиром чемпіонату України став Євген Селезньов, який забив 14 м’ячів. Цьогоріч лідер атак помаранчево-чорних Генріх Мхітарян на половині турнірної дистанції демонструє небачену для наших широт результативність — 16 голів у п’ятнадцяти зустрічах.

Ще одна особливість сезону. Вже в середині листопада без особливого ризику помилитися можна назвати не тільки майбутнього чемпіона, а й команду, яка залишить елітний дивізіон. Футболісти «Металурга» із Запоріжжя не здобули жодної перемоги, набрали 2 очки із 45 можливих, різниця забитих і пропущених м’ячів — 4:40.

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 15 тур

Кривбас — Волинь — 1:0

Говерла — Ворскла — 1:1

Арсенал — Чорноморець — 0:1

Металург Д — Шахтар — 0:4

Металург З — Динамо — 0:5

Таврія — Зоря — 1:0

Іллічівець — Дніпро — 0:0

Металіст — Карпати — 2:1

Лідери: Шахтар — 45 очок, Дніпро, Динамо — по 31, Металіст — 27, Чорноморець — 23.

До речі. Список ймовірних претендентів на  посаду головного тренера збірної України з футболу учора поповнив Андрій Шевченко.  Президент ФФУ Анатолій Коньков, під керівництвом   якого свого часу відомий гравець дебютував у молодіжній і національній збірних, ухвалив рішення запропонувати  Шеві новий дебют, зазначає офіційний сайт ФФУ.