ПАМ’ЯТЬ

Оновлена Алея Воїнської Слави з’явиться у столиці до 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 

Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров після виїзної наради щодо спорудження меморіального комплексу. Участь в обговоренні взяли члени оргкомітету, ветерани війни, представники громадських об’єднань та організацій військово-патріотичного виховання.

«Уряд на найближчих своїх засіданнях ухвалить усі необхідні рішення про спорудження алеї, і потім розпочнуться роботи з реалізації першої її черги, щоб значну частину робіт виконати до 70-річчя визволення Києва, а потім і України, від фашистських загарбників і повністю завершити спорудження алеї до початку 2015 року, до тієї великої дати — 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні», — сказав глава уряду.

Уклін героям — святий обов’язок сучасників. Фото Oлега МAРКЕВИЧA

Він нагадав, що рішення про спорудження Алеї Воїнської Слави прийнято постановою Верховної Ради від 22 травня 2012 року та Указом Президента від 19 жовтня 2012 року «Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні».

Микола Азаров також наголосив на тому, що при спорудженні алеї обов’язково має бути враховано думку ветеранів. «Ми повинні зберегти для прийдешніх поколінь пам’ять про тих легендарних людей, які своєю працею, а часто-густо — й життям допомогли визволити Україну від фашистських загарбників і забезпечити життя майбутнім поколінням», — сказав Прем’єр-міністр.

Як зазначає департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, передбачається, що спорудження алеї буде розпочато із встановлення 14 погрудь учасникам Великої Вітчизняної війни — двічі Героям Радянського Союзу, які народилися на території України; брали участь у її визволенні; проживають або поховані на території сучасної України. Погруддя буде виконано у стилі, аналогічному пам’ятнику тричі Героєві Радянського Союзу, маршалу авіації Іванові Кожедубу, від якого й братиме початок Алея Воїнської Слави. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»