У щільному графіку офіційного візиту до Латвійської Республіки Президент Володимир Зеленський знайшов час для спілкування з українською діаспорою, наголосивши на важливості ролі наших земляків у підтримці Української держави.

«Ви маленька Україна в Латвії, тому не маємо права бути розрізненими. Як і ми в Україні, ви маєте бути об’єднаними та пам’ятати, що від кожного з вас залежить, коли буде мир, коли ми повернемо наші території, всіх наших громадян і обов’язково переможемо у цій війні», — оптимістично сказав глава держави. Саме тому, на його глибоке переконання, українська діаспора виступає в ролі «наших голубів миру», які доносять усьому світові правду про події в Україні.

«Це справді наші великі дипломати — крім амбасадорів, посольств, народні дипломати України», — цитує слова глави держави Офіс Президента.

Наші земляки доносять усьому світові правду про Україну. Фото з сайту president.gov.ua

Під час душевної зустрічі учні Ризької української школи виконали Гімн України. «Це дуже приємно, що у центрі Риги звучить наш гімн», — радісно  відреагував Володимир Зеленський.

Президент закликав представників діаспори не забувати днів пам’яті українських воїнів, які загинули за незалежність нашої держави. Він подякував мерії Риги за створення Українського саду в місті.

Володимир Зеленський і Президент Латвійської Республіки Егілс Левітс поклали квіти до монумента Свободи в центрі Риги. Він символізує єдність, державність Латвії та присвячений загиблим за незалежність країни.

Президент України разом із дружиною поклав квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку та відвідав музей окупації Латвії.

Відділ новин
«
Урядового кур’єра»