ВПЕРШЕ

У Луцьку виставою «Бояриня» стартував фестиваль  за п’єсами Лесі Українки

Написана геніальною поетесою впродовж трьох днів у далекому 1910 році п’єса у виконанні акторів Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької зазвучала неочікувано актуально і переконливо. Вічні цінності, у центрі яких — любов до батьківщини, туга за рідною землею, змусили глядачів співпереживати події, що відбувалися за часів Руїни.

— Переконаний, що після перегляду цієї вистави кожен із нас стане іншим, більш українцем!.. — висловив думку голова Волинської ОДА  Борис Клімчук, який теж прийшов на відкриття фестивалю. — Зробимо усе можливе, аби після першого фестивалю були і другий, і третій… Адже глибини, які є в творчості нашої геніальної землячки, нам ще осягати і осягати!

Організаторами непересічного дійства виступили управління культури і туризму Волинської обл?держадміністрації, Волинський академічний обласний музично-драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка та Волинський академічний обласний театр ляльок. За  творчого сприяння Національної спілки театральних діячів України їх підтримали Міністерство культури України, облдержадміністрація та обласна рада.

— У параді театральної творчості, який логічно продовжив низку заходів, що проводяться в області для відзначення 140-річчя від дня народження Лесі Українки та 100-річчя з дня написання драми-феєрії «Лісова пісня», візьмуть участь шістнадцять професійних театральних колективів, — розповів начальник управління культури і туризму ОДА Володимир Лисюк.