Поєдинок у Севільї, де чинні чемпіони Старого Світу приймали підопічних Михайла Фоменка, мав шанс завершитися сенсацією. У післяматчевих коментарях місцеві журналісти назвали синьо-жовту дружину командою середнього класу без яскравих зірок, але добре збалансованою в тактичному й технічному плані. Ця оцінка могла б змінитися на кращу, якби Євген Коноплянка та його партнери проявили себе позитивно в Андалузії. На жаль, відіграти єдиний пропущений у середині першого тайму м’яч гості так і не зуміли. Тому завдання здобути путівку до фінального турніру чемпіонату Європи-2016 істотно ускладнилося.

Вже у вівторок, 31 березня, національна збірна команда України зіграла внічию із командою Латвії в товариському змаганні на «Арені Львів».

У Львові Ярмоленко старався за двох, однак забив лише раз… Фото УНIAН

Після кваліфікаційного матчу зі збірною Іспанії головний тренер синьо-жовтих Михайло Фоменко змінив склад, аби переглянути можливості найближчого резерву. Так, до Львова не приїхали гравці дніпропетровського «Дніпра» Руслан Ротань та Роман Зозуля, а захисники київського «Динамо» Микита Бурда та Євген Хачеріді вибули з обойми вже під час підготовки до спарингу з латвійцями. Тож місце в основі дісталося Роману Безусу, Ярославу Ракицькому та Артему Кравцю, а Дениса Бойка поставили захищати ворота. Динамівець Андрій Ярмоленко, який  відверто провалив найважливіший весняний поєдинок  у Севільї, реабілітувався голом у Львові. Та в підсумку необов’язковий м’яч Максименка у доданий час і лише нічия, яка мала б стати першою перемогою збірної України в 2015 році. На жаль, на більш утішний результат уболівальникам синьо-жовтих доведеться почекати мінімум до червня.

Головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко  так прокоментував нічию у цьому  товариському матчі.

—  Які можуть бути враження, коли вкотре ми створюємо багато гольових моментів майже з нульовою реалізацією, а потім пропускаємо необов’язковий м’яч? Футболісти віддали багато сил попередній грі з Іспанією, тому нам потрібен був час, аби їх відновити. На жаль, у нас не вийшло цього зробити.

До матчу кваліфікації Євро-2016 із командою Люксембургу підопічні Михайла Фоменка готуватимуться за умов ігрової практики. «Ми просили Прем’єр-лігу перенести тури чемпіонату України. Гравцям було б складно готуватися два тижні без офіційних матчів. Футболісти були б подумки у відпустці. А так ще протягом тижня вони будуть задіяні в матчах чемпіонату й кубка», — зазначив  головний тренер у коментарі офіційному сайтові ФФУ.  А реалізація моментів, на переконання Михайла Фоменка, з часом обов’язково відбудеться. 

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат Європи-2016

Група C

Іспанія — Україна — 1:0

Гол: Мората (28)

Товариський матч

Україна — Латвія — 1:1

Голи: Ярмоленко (35) — Максименко (90+1)

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»