Донецький «Шахтар» прибув до Тернополя без семи основних виконавців: шанс продемонструвати свої найкращі здібності отримали як найближчі дублери, так і резервісти. На поле з перших хвилин вийшли Сарнавський, Матвієнко, Малишев, Коваленко та Зубков, на яких покладають великі сподівання у наших національних збірних. Приємно, що саме завдяки цим виконавцям гірники вже в  першому поєдинку фактично вирішили долю двоматчевого протистояння, повідомляє офіційний сайт ФФУ.

Господарі трималися першу півгодини, та пропустили м’яч у власні ворота. Малишев завдав результативного удару з далекої дистанції. Після відпочинку бразильський півзахисник донецької команди Бернард оформив гольовий дубль. На довершенні розгрому відзначилися Коваленко та Борячук, який з’явився на полі замість Едуардо.

Динамівець Сидорчук грав ногами, а травмував голову. Фото з сайту fcdynamo.kiev.ua

Головний тренер «Шахтаря» Мірча Луческу цього разу задоволений не тільки перебігом подій на полі, а й атмосферою на трибунах. І не проти провести матч-відповідь знову на Центральному стадіоні міста над Серетом. «Тернопіль» грав дуже щільно з нашими футболістами — майже один в один. Звісно, при цьому вони витратили багато сил, і на другий тайм їх не вистачило. У перерві я сказав своїм футболістам: напевно, суперник не зможе витримати 90 хвилин, тому будьте готові використовувати вільні зони, які утворюватимуться в їхній обороні.  Задоволений грою молодих хлопців, яких ми взяли на матч. Четверо з них торік грали у фіналі Юнацької ліги УЄФА: Коваленко, Матвієнко, Зубков і Борячук. Плюс Коробенко, який також сьогодні вийшов, — зовсім молодий вісімнадцятирічний хлопець. Задоволений їхнім виступом у матчі!» — цитує Мірчу Луческу офіційний сайт «Шахтаря».

Тим часом у Києві «Динамо» здолало опір ще одного київського клубу — «Оболонь-Бровар». Головний тренер команди Сергій Ребров виставив на кубкову гру з «пивоварами» далеко не оптимальний склад, тому господарі поля протягом половини першого тайму впевнено тримали захист своїх воріт. Допоміг чинному  володареві кубка автогол захисника ФК «Оболонь-Бровар» Коваленка. Після перерви Морозюк був близький до ще одного взяття воріт «пивоварів», однак господарів підстрахувала стійка. Та другий гол «Динамо» був лише справою часу. На 73-й хвилині Гонсалес віддав результативну передачу на Мораєса, який подвоїв перевагу підопічних Сергія Реброва. Самому Гонсалесові того вечора забити так і не вдалося, хоч тренери стверджують, що він намагається вдосконалювати майстерність.

Головний тренер «Динамо» прокоментував перемогу стримано: «Хлопці старалися. Усі в команді розуміють, що тільки за рахунок самовіддачі на тренуваннях і в іграх вони можуть потрапляти до складу. Це дуже важливо. Ті футболісти, які сьогодні вийшли на поле, хочуть грати в «Динамо», це було помітно за їхньою самовіддачею. Ми заслужено перемогли».

Утім, рахунок першого матчу 2:0 якщо й не  зберігає інтриги в протистоянні команд, то принаймні обіцяє цікавий поєдинок на «Олімпійському».

— Упевнений, що матч-відповідь буде цікавим. Нині немає прохідних ігор, ми бачили, як грамотно грала «Оболонь». У першому таймі з п’ятьма захисниками, а коли пропустила м’яч, «зняла» Корнєва і перейшла на гру з чотирма захисниками. У першому таймі можу похвалити гру в обороні, це її заслуга, що ми не створили багато небезпечних моментів, — зауважив Сергій Ребров.

Відповіді на всі запитання отримаємо за місяць: базовий день  повторних зустрічей — 28 жовтня.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

ТАБЛО «УК»

Кубок України 2015/2016 

1/8 фіналу. Перші матчі

Тернопіль — Шахтар —  0:5 
Голи: Малишев (34), Бернард (47, 61), Борячук (76), Коваленко (77)

Олімпік — Дніпро — 0:2 
 Голи: Селезньов (16), Бабатунде (90+2)

Оболонь-Бровар — Динамо — 0:2
Голи: К. Коваленко (26, автогол), Мораєс (74)

МФК Миколаїв — Волинь — 0:2 
Голи: Козьбан (75), Мемешев (90)

Гірник — Сталь Д — 1:1
Голи: Григорик (22) —  Кравченко (68)

Зірка — Олександрія — 1:1  
Голи: Кучеренко (12 пен) — Таргамадзе (44)

Чорноморець — Ворскла — 0:1
Гол: Бартулович (40)

Геліос — Зоря — 0:2
Голи: Будківський (34, 37)