АКЦІЯ

Державна служба туризму і курортів та Асоціація журналістів "Туристичний прес-клуб України" за підтримки Національного туристичного офісу розпочали реалізацію спільної ініціативи "Відпочивайте в Україні" - низки рекламно-інформаційних заходів, спрямованих на підтримку розвитку внутрішнього та в'їзного туризму.

27 травня у Переяславі (Київська область) відбудеться Фестиваль ремесел та народної творчості "Світовид". У червні в Київському метрополітені запустять рекламний відеоролик про туристичні можливості кількох регіонів країни. Також у червні буде оголошено про початок Другого всеукраїнського конкурсу туристичної фотографії "Україна туристична".

У серпні в Києві відбудеться міжнародна акція "Buі Ukraіne", в рамках якої очікується приїзд в Україну 20 відомих європейських компаній, що займаються організацією семінарів, конференцій та корпоративних заходів. Це дасть змогу збільшити кількість ділових та корпоративних заходів, які проводять європейські компанії в нашій державі.

20 травня акція фактично стартувала в НК "Експоцентр України" Міжнародною виставкою-фестивалем "Українське село запрошує", "Еко-відпочинок". У її програмі - майстер-класи, виступи фольклорних ансамблів, презентаційні заходи із сільського зеленого туризму тощо.

Акція - приватний проект, який підтримує держава. Як зазначив на зустрічі з представниками ЗМІ виконавчий директор Асоціації журналістів "Туристичний прес-клуб України" Володимир Царук, про підтримку заходу оголосили Київська і Херсонська облдержадміністрації, ряд міст і курортів. Безперечно, пропонуватиметься все, що пов'язане з Євро-2012. Але європейці хочуть знати, що цікавого є в Україні, крім футболу.

Дмитро Заруба, заступник голови Державної служби туризму і курортів, зазначив:

- Цього року зросла кількість організованих туристських груп, які відвідують нашу країну. Вони відзначають активну підготовку до сезону. Так, у Криму з'явився перший п'ятизірковий готель. Багато інших підтвердили свій статус і підвищили рівень обслуговування. Столиця України та провідні туристичні центри мають надійний авіазв'язок з Європою. Приваблює туристів і безвізовий в'їзд до нашої держави.

Сьогодні ми можемо запропонувати гостям практично всі види туризму - від екстремального до пов'язаного з високими технологіями. Тому прагнемо, щоб ініціатива "Відпочивайте в Україні" була не сезонною, а постійною.