Традиційний щорічний всеукраїнський форум «Ляльковий світ» був, як завжди, очікуваний для учасників, бо дає можливість обмінятися професійним досвідом та ознайомитися зі світовими тенденціями створення авторської ляльки. А для поціновувачів цього мистецтва й відвідувачів трапилася чергова, повна несподіванок, нагода поринути в яскравий світ улюблених забавок. 

Дозвольте відрекомендуватися — містери ікси

Тож наприкінці вересня до міста Лева на вже п’ятий  фестиваль свої роботи привезли 50 лялькарів із різних областей України. Були тут колекційні порцелянові та інтер’єрні текстильні ляльки-тільди, так звані «гарбузоголові», гачковані ляльки, а також популярні ведмедики Тедді, виготовлені з різних матеріалів. Крім цього, на виставці  представлено багато шарнірних ляльок, які рухають ручками, ніжками, можуть сидіти, крутити головою — саме від цих експонатів неможливо було відірвати малечу.

Заради такої краси можна й на солодощах зекономити. Фото УНIAН

Ляльковим трендом цієї виставки, повідомила організатор дійства Ірина Сорокіна, став формат леді. Їх і раніше було чимало, але водночас були і гномики, ельфи. Цього року переважає антропоморфна частина. Найбільшою увагою користуються милі гламурні ляльки. Дуже сподобалися відвідувачам, зокрема, ляльки майстрині Галини Ночовної з Полтави, виконані з сучасної  полімерної пластики, київських майстринь Еріки Нібак (великі текстильні ляльки), Вікторії Кукало (ляльки в стилі стімпанк), Оксани Скляренко (ведмедики Тедді) та Роксани Рубіс (музичні ведмедики), а також «квіткові дівчата» харків’янки Зої Мисько.

На цій виставці гріх було не впасти в дитинство

У рамках фестивалю пройшли також майстер-класи зі створення класичної ватної іграшки. Втім, ляльок можна було не лише побачити, а й купити. Щоправда, ціни на авторські роботи іноді добряче кусалися.