КУБОК СВІТУ

Наша збірна повернулася із-за океану з вагомим медальним здобутком


Американське місто Огден було обрано місцем проведення третього етапу Кубка світу зі стрільби з лука. У змаганнях взяли участь спортсмени з 36 країн світу. Українську збірну представляли 8 спортсменів.

У фіналі жіночої командної першості українки Катерина Палеха, Ніна Мільченко та Катерина Яворська завоювали золоту медаль, «перестрілявши» у вирішальній дуелі команду Індії з рахунком — 213:210. Наше чоловіче тріо у складі бронзового призера Афін-2004 Дмитра Грачова, Маркіяна Івашко та олімпійського чемпіона Пекіна-2008 Віктора Рубана у втішному фіналі за третє місце з перевагою в чотири очки перемогли  збірну Індії - 222:218. В індивідуальній першості Кубка світу Дмитро Грачов виборов срібну нагороду, поступившись у фіналі господарю змагань Еллісону Бредлі - 2:6. У командних змаганнях змішаних пар український дует Дмитро Грачов -  Ніна Мильченко став бронзовим призером.

Нагадаю, нещодавно один із лідерів жіночої збірної України Вікторія Коваль була обрана головою комісії атлетів Міжнародної федерації стрільби з лука. Водночас українка увійшла до виконкому авторитетної міжнародної структури.

Президент НОК України, почесний член та екс-голова комісії атлетів Міжнародного Олімпійського Комітету Сергій Бубка привітав Вікторію з цією визначною подією. «Україна завжди мала славні спортивні традиції і всесвітньо відому школу стрільби з лука, - підкреслив наш славетний атлет. — Дуже приємно, що вітчизняні лучники успішні не лише на спортивних аренах, а й мають високий авторитет, багатий досвід та знання для розбудови улюбленого виду спорту».