ПОЧИН

Єдину в Україні стіну з логотипами ЗМІ відкриють у Тернополі 

Закапелки завжди надають місту якоїсь утаємниченості, спокою, а містянам — бажання погуляти ними чи просто трохи перепочити, почитати на лавці газету, відійти від метушні. У тихому куточку середмістя Тернополя в одному з будинків розмістився прес-клуб. Тут ледь не щодня відбуваються різноманітні заходи для журналістів, тож, зрозуміло, що цей заклад часто відвідують і люди, добре знані всій країні, і представники місцевої влади, і провідники громадських організацій, партій, і представники різних професій та царин. Часто разом обговорюють проведення всіляких актів, добрих справ тощо.

1 червня тернопільські медійники зібралися біля прес-клубу й на власну акцію — виявили бажання внести свою чергову лепту в благоустрій рідного міста. Цього разу облаштували журналістську клумбу та висадили на ній квіти, з посадковим матеріалом яких допоміг селекціонер Ігор Хорош. З ірисами нині на квітнику добре почувають себе і матіола, і соняшник, й інші рослини.

Молода художниця Аня Козира відтворює у тернопільському медіазакапелку логотип  «Урядовий кур’єр». Фото автора  

Тим часом представники Тернопільського прес-клубу Тетяна Тарасенко та Анжела Кардинал додали ще одну ідею, а саме: створити медіазакапелок. Звернулися з проханням надіслати електронною поштою логотипи місцевих засобів масової інформації, а також всеукраїнських, які мають на Тернопіллі власних кореспондентів. Практично втілити задум у життя зголосилися десять вільних художників міста. Організував їх Володимир Міщишин (громадська організація «Файне місто). До речі, «Урядовий кур’єр» нещодавно писав, що Володимир разом зі своїми друзями та колегами доклався до проведення в обласному центрі акції з розмальовування люків.

Тепер завдяки молодим митцям на стіні будівлі, де розміщений прес-клуб, з’являються фірмові знаки газет, телекомпаній, радіостанцій, сайтів. Коли я навідався сюди, на риштуваннях побачив молоду художницю, яка саме старанно виводила назву нашої газети. Аня Козира — студентка Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола. Каже, малювати любить з дитинства. Щойно в соціальних мережах прочитала про створення закапелку ЗМІ, вирішила й собі долучитися до творчої команди. Цікаво, що Аня сама схотіла відтворити логотипи «Урядового кур’єра» та найтиражованішої у краї газети «Вільне життя». Дозволили. Впоравшись добре із завданнями, дівчина вирішила написати ще п’ять емблем засобів масової інформації.

В єдиному поки що в Україні медіазакапелку відтворять логотипи понад 40 місцевих і всеукраїнських засобів масової інформації. Цю акцію підтримали не лише журналісти, молоді художники, а й спонсори, які подбали про закупівлю фарб, впорядкування навколишньої території. Незабаром закапелок ЗМІ відкриють. Урочисто.