ВЕСІЛЛЯ З ПРИСМАКОМ ІСТОРІЇ

Нещодавно місто над Ужем зустрічало героїв давноминулих днів

Біля кафедрального  Хрестовоздвиженського собору — єсаули, полковники, матроси і більшовицькі агітатори поруч із Корніловим, Колчаком і Чапаєвим з Анкою-кулеметницею. І ось на площу перед собором в’їхав батько Махно на тачанці. Його біографи стверджують, що мав отаман трьох дружин. Майже через століття в Ужгороді вирішили примножити їхню кількість, влаштувавши четверте одруження легендарного анархіста. Після бурхливої зустрічі Махна та його нареченої, красуні-киянки Радміли, байкери в образах вояків увійшли до собору для участі в церемонії вінчання.

Лідер закарпатських байкерів Олександр Суханов і тепер вже його дружина Радміла влаштували весілля
в костюмах часів громадянської війни.
Фото надані Олександром СУХАНОВИМ

— Дрес-код заходу — костюми часів громадянської війни, — сказав сам Нестор, він же лідер закарпатського байкерського осередку «Падонкі», підприємець Олександр Суханов. — Мої товариші постаралися — і вийшло, здається, цікаво. Обряд здійснював настоятель храму Іван Тидір.

— Костюми інколи збивали з пантелику, — зізнався отець. — Попросив їх зі зброєю і нетверезими до храму не входити, слова дотримали. До речі, всі байкери, яких я знаю, з повагою ставляться до церкви й релігії, а сам Олександр Суханов — вірний прихожанин нашого храму.

Тачанка з кулеметом, якою гості проїхалися містом, не залишила байдужими городян

На тачанці, підсиленій подарунком — кулеметом, подалися до Ужгородського замку. Поряд із непохитними мурами на старовинній друкарській машинці секретар Клара друкувала указ про реєстрацію шлюбу, який молодята скріпили підписами-хрестиками. Реальні самогон, сало і вареники, що чекали на сусідньому столі, переконали: одруження відбувається таки справді. Весільна гостина з 250 гостями-байкерами з України, Росії, Угорщини, Польщі та Англії  відбувалася в найбільшому банкетному залі міста.

Вінчання, яке провів настоятель храму Іван Тидір, було справжнім

— Костюмоване весілля і нам, і гостям краще запам’ятається, — підсумував наречений Суханов.— А ще ми додали присмаку історії байкерському зльотові, який зазвичай взимку проходить у Закарпатті.