Головне управління Міндоходів у м. Києві інформує, що 03.08.2013 року набрав чинності Закон України від 04.07.2013р. №407-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо фінансових векселів», яким внесено зміни до Податкового кодексу України щодо вдосконалення процедури видачі фінансових векселів.

Тимчасово, до 1 січня 2014 року платник податку має право за власним бажанням отримати бюджетне відшкодування податку на додану вартість у вигляді фінансового казначейського векселя.

Видача фінансового казначейського векселя прирівнюється до видачі платнику податку суми бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів із бюджетного рахунку на рахунок платника податку.

Тобто платники зможуть самостійно визначати, в якій формі отримувати бюджетне відшкодування: грошима чи векселями, адже про обрання способу відшкодування податку на додану вартість з бюджету шляхом видачі векселів платник має зазначити у поданій ним заяві.

Ведення реєстру векселів здійснюється Державною казначейською службою України. Строк обігу векселів – до 5 років,  дохідність векселів – 5% річних. Виплата доходу за векселями відбуватиметься в момент їх пред’явлення до сплати органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів.

Сума податку на додану вартість, що підлягає відшкодуванню з бюджету шляхом видачі фінансових казначейських векселів, поділяється на рівні частини, на кожну з яких видається окремий фінансовий казначейський вексель із строком платежу один, два, три, чотири та п’ять років.

Платник податку має право сплачувати суми будь-яких узгоджених грошових зобов’язань, що сплачуються до Держбюджету, шляхом пред’явлення для сплати  фінансового казначейського векселя (не раніше настання строку платежу, визначеного у векселі).

Позитивну різницю між сумою узгодженого податкового зобов’язання, яку платник бажає погасити векселем, та сумою векселя він доплачуватиме коштами.   

Від’ємну різницю між сумою узгодженого податкового зобов’язання, яку платник бажає погасити векселем, та сумою векселя, на підставі поданої ним відповідної заяви, він матиме право за бажанням  або отримати коштами, або отримати нові векселі.

Порядок видачі, обігу, обліку та сплати за фінансовими казначейськими векселями затверджується Кабінетом Міністрів України.

Шановні платники єдиного соціального внеску!

Головне управління Міндоходів у м. Києві звертає увагу, що, згідно з нормами законодавства, платникам єдиного соціального внеску необхідно подавати звітність щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування та обліку сплати страхових коштів. У Києві понад 96 тисяч юридичних та майже 113 тисяч фізичних осіб – платників ЄСВ, які вже стоять на обліку в ГУ Міндоходів у м. Києві, мають можливість, використовуючи ключ цифрового підпису Акредитованого центру сертифікації ключів, звітувати до кінця вересня поточного року до Пенсійного фонду України, а з жовтня до органів Міндоходів – через Інтернет.

 Столичні відділення Акредитованого центру сертифікації ключів, які діють в кожному Центрі обслуговування платників податків м. Києва, надають як юридичним, так і фізичним особам такі послуги електронного цифрового підпису:

♦ реєстрація заявників;

♦ надання у користування надійних засобів електронного цифрового підпису;

♦ допомога при генерації відкритих та особистих ключів;

♦ обслуговування посилених сертифікатів ключів заявника;

♦ надання послуг фіксування часу;

♦ консультативні послуги за зверненнями підписувачів тощо.

Шановні платники єдиного соціального внеску, не гайте часу, звертайтесь до районних відділень Акредитованого центру сертифікації ключів за адресами:  

 

 Головне управління Міндоходів у м. Києві