Кілька місяців поспіль  збірна футбольних кумирів багатьох поколінь  щотижня проводить дружні матчі в Україні та за кордоном. Разом з популяризацією гри номер один команда «зірок» виконує важливу місію, підтримуючи військових у зоні АТО. В активі збірної вже є перше місце на Всеєвропейській олімпіаді у Франції, де у фіналі наші футболісти перемогли бразильців. Слава про команду поширилася далеко за межі нашої країни, тож не дивно було отримати запрошення з далекої Америки, де відомий в минулому футболіст олімпійський чемпіон-1988 Ігор Скляров та бізнесмен Аарон Грюнфельд започаткували турнір «Кубок Легенд».

Участь нашої збірної стала справжньою окрасою та родзинкою змагань, у яких загалом взяли участь вісім команд. До складу синьо-жовтої дружини, очолюваної легендарними Анатолієм Дем’яненком та Володимиром Лозинським, увійшли найкращі футболісти країни останніх десятиліть: Мирон Маркевич, Віктор Мороз, Едуард Цихмейструк, Іван Яремчук, Сергій Нагорняк, Володимир Єзерський, Віталій Косовський, Андрій Донець, Віталій Рева, Андрій Оксимець, Сергій Беженар, Олександр Призетко, Віталій Самойлов, Дмитро Пінчук, В’ячеслав Свідерський та Олег Собуцький. Почесними гостями турніру стали Олексій Михайличенко та Володимир Безсонов, повідомляє сайт 11на 11.

Усі  матчі турніру  відбулися в манежі «Атлетико- центру». Найбільше вболівальників збирали саме ігри за участю української збірної, і жоден із присутніх не  розчарувався. Команда Дем’яненка та Лозинського виграла всі п’ять матчів із загальним рахунком 32:9! Окрасою турніру став фінальний поєдинок, в якому у напруженій боротьбі збірна України здобула перемогу лише завдяки голу Дмитра Пінчука на останніх хвилинах.  Переможеною  була чиказька команда FC Connection (збірна української діаспори, посилена колишніми професійними гравцями).

Приз найкращого бомбардира турніру отримав гравець української збірної Сергій Нагорняк (забив п’ять м’ячів). Найкращим півзахисником змагань став ще один представник «синьо-жовтих» — Віталій Косовський. Куратора ветеранської збірної в системі ФФУ Олега Собуцького засновники «Кубка Легенд» нагородили пам’ятною відзнакою за організацію візиту команди до Чикаго.

Вони горіли на полі в час активної кар’єри, їм і нині є що показати. Фото з сайту Footboom.com

«Дуже приємно було отримати запрошення і приїхати на перший турнір «Кубка Легенд», — розповідає Олег Собуцький. — Ми намагаємося якнайкраще  представляти Україну на світовій арені, бути гідними послами нашої країни. Дякую тренерам збірної, що підібрали чудовий колектив  відомих у минулому футболістів. Вони всі  патріоти України і, попри товариський статус ігор, завжди прагнуть перемогти. Приємно, коли у Чикаго, де мешкає дуже велика українська громада, на честь нашої збірної лунає гімн України».

До речі, зустріч із діаспорою була ще одним важливим пунктом візиту. В Українському культурному центрі збірна понад дві години спілкувалася зі співвітчизниками, кожному подарували футбольні сувеніри, зробили спільні фотографії. Організатори запевнили, що відтепер «Кубок Легенд» стане традиційним.