Уряд планує нарощувати оборот двосторонньої торгівлі та обсяги взаємних інвестицій з Російською Федерацією, Білоруссю та Казахстаном. Цьому сприятиме Програма співробітництва України з державами-членами Митного союзу, яку Кабінет Міністрів на засіданні 15 січня затвердив відповідною постановою. Термін реалізації програми розраховано на період до 2020 року.

«Результати, які ми очікуємо від реалізації програми, — це, перш за все, зростання обороту двосторонньої торгівлі в середньому не менш ніж на 10—15%, збільшення частки торгівлі несировинними товарами і послугами, нарощення обсягу взаємних інвестицій у середньому щонайменше на 15% та подальше зростання випуску продукції підприємствами зі взаємними інвестиціями», — зазначив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, коментуючи ухвалене урядом рішення.

Метою програми є поглиблення економічної інтеграції для досягнення високих темпів економічного зростання, підвищення конкурентоспроможності, поліпшення інвестиційного клімату і підвищення інвестиційної привабливості, рівня і якості життя населення, його соціальної захищеності з урахуванням об’єктивних інтересів України та держав-членів Митного союзу.

«Програма передбачає співпрацю України з країнами-членами Митного союзу за такими напрямками, як торговельно-економічні відносини, паливно-енергетичний комплекс, транспорт, агропромисловий комплекс, космічна сфера, технічне регулювання, розвиток інновацій та наукових досліджень, прикордонне й міжрегіональне співробітництво», — розповів Ігор Прасолов.

Міністр додав, що невід’ємною частиною програми є план заходів її реалізації, де за всіма напрямками співпраці визначено відповідальні центральні органи виконавчої влади та встановлено точні терміни виконання цих заходів.

Постанову Кабінету Міністрів «Про затвердження Програми співробітництва України з державами-членами Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації на період до 2020 року» було підготовлено на виконання Національного плану дій стосовно впровадження Програми економічних реформ на 2010—2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Прем’єр-міністр, повідомляє прес-служба відомства, доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі доопрацювати ухвалену постанову у визначений термін.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»