ПРОФІБОКС

Перемігши  Томаша  Адамека, українець кинув виклик супернику молодшого брата

У ніч із суботи на неділю Віталій Кличко знову захистив свій титул чемпіона за версією WBC  у суперважкій вазі, покращивши показник нокаутів. Спокійно, впевнено, по-чемпіонськи показово.  Чи був у Томаша Адамека  шанс? Ну хтось же мав опонувати  у рідних стінах,  аби поляки побачили великий бокс наживо!  Безперечно, Томаш — вольовий боєць, але у поєдинку проти Кличка цього замало, а перейти з меншої вагової категорії  і просто наростити масу — схоже, свідомо хибний шлях. І тому вкотре виникає звичне після поєдинків братів запитання: «Хто наступний?» Про це 40-річний чемпіон WBC сказав після переможного бою:

— Девід Хей відомий в  усьому світі не завдяки боксерським навичкам, а завдяки своєму довгому язикові. Я б хотів битися з ним у Великобританії. Хочу нокаутувати його, і це не жарт.

Нагадаємо, що досі  Віталій Кличко зустрічався з  відомим некоректними висловлюваннями і епатажними вчинками британцем лише в кулуарах — публіка оцінила натягнутий на  вуха  Девідові ковбойський капелюх.  

Тож Хею, який, до речі, свого часу також відмовився від чемпіонських поясів у  легшій ваговій категорії, аби перейти до найпрестижнішого дивізіону і «навести там порядок»,  варто було  б   прикусити язика і ретельніше готуватися  до майбутнього поєдинку. Адже за весь  двобій з Томашем Адамеком, за підрахунками статистиків, Віталій завдав супротивникові понад 600 ударів, 227 з яких  влучили полякові в голову.  А в рингу, як відомо, капелюха не носять.