У четвер донецький «Шахтар» зійдеться у першому матчі чвертьфінальної дуелі Ліги Європи з португальською «Брагою». Результат наступної гри,  напевне, істотно відрізнятиметься від розгромного у протистоянні нещодавніх принципових суперників  «Шахтаря» і «Металіста».

«На жаль, у чемпіонаті України з’явилися такі ігри. Команда, яка б’ється за чемпіонство і грає в Лізі Європи, проти команди, зібраної поспіхом. Жоден тренер нічого не зможе зробити із гравцями, яким не платять уже цілий рік», — бідкався у п’ятницю Мірча Луческу.

Звісно,  головному тренерові гірників хотілося б, щоб гра у Львові була не тренувальною, а більш наближеною  до тієї, яка чекає в четвер. «Не вийшло цього. Задоволений результатом, хорошим рухом гравців, спектаклем, який вони продемонстрували на полі. Однак згадую, що означав «Металіст», який грав проти нас кілька років тому», — додав наставник «Шахтаря», свідомий того, що в Португалії  потрібно буде показувати зовсім інший футбол.

Тим часом  «Динамо» зробило висновки з невдалого матчу в  Кубку України, в якому кияни зіграли внічию з олександрійцями, продемонструвавши далеку від чемпіонської гру. Команда Сергія Реброва забезпечила необхідний гандикап уже в першому таймі — на табло ще до перерви «засвітилися»  Віда та Гусєв.

Динамівці багато як для себе помилялися на власній половині поля. Зокрема, перехоплення здійснювали після поганих передач Сергія Рибалки, який нарешті виписався з лазарету,  і Євгена Хачеріді. Втім, господарі в особі Артема Поляруса такими подарунками не розпорядились. А ближче до перерви фірмовий прохід Ярмоленка зі зміщенням до штрафного майданчика завершився гольовою передачею на Олега Гусєва. У другому таймі господарі не здалися, неодноразово змушуючи працювати Олександра Шовковського (зокрема, міг скорочувати відставання Василь Грицук ударом через себе), а кияни втрачали нагоди довести справу до «великого» рахунку. Добре, що закладений до перерви гандикап допоміг зберегти одноосібне лідерство у першості.

— У чемпіонаті легких перемог немає, «Олександрія» заслужено посідає сьоме місце в турнірній таблиці, маючи лише дві домашні поразки. Це організована команда, незважаючи на те, що в її складі нема яскравих лідерів. Щодо «Динамо» кожна гра для нас наче фінальна. Бачу по гравцях, які виходять на поле, що вони готові виграти цей чемпіонат, — прокоментував гру своїх підопічних Сергій Ребров.

Інтриги цьому протистоянню додає  те, що попереду в команд — очна зустріч у матчі-відповіді чвертьфіналу Кубка України. На прохання журналістів спрогнозувати, наскільки складним буде наступний кубковий поєдинок проти «Олександрії», головний тренер киян відповів, що гра буде важкою, адже  перший поєдинок це показав. Сергій Ребров упевнений,  що суперник зіграє так само організовано, а його команда намага-тиметься вигравати в кожному матчі.

А певною родзинкою зустрічі  «Волинь» — «Чорноморець» став дебют жінки-арбітра на полі в Лізі Парі-Матч. Усього за матч суддя показала три картки — дві жовті й червону. На 40-й хвилині зустрічі капітан «Чорноморця» Артем Філімонов здійснив другий поспіль грубий підкат і отримав друге попередження, яке призвело до видалення.

Дебют Катерини Монзуль у Прем’єр-лізі вкотре довів її професіоналізм. Фото УНIAН

Раніше Катерині Монзуль у ролі головного рефері доводилося судити тільки ігри Першої ліги та поєдинки молодіжної першості. Торік її визнали кращим жіночим арбітром, вона обслуговувала фінал жіночого чемпіонату світу між США і Японією, а в 2014-му працювала на вирішальному матчі жіночої Ліги чемпіонів.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 20-й тур

Шахтар — Металіст — 8:1
Голи: Тайсон (6, 55, 57), Ісмаїлі (26), Феррейра (30), Марлос (68), Едуардо (86), Бернард (89) —  Корнєв (15)

Ворскла — Сталь — 0:0

Зоря — Карпати — 4:1
Голи: Любенович (5), Будківський (21), Тотовицький (42), Чайковський (61) — Окечукву (38)

Олександрія — Динамо — 0:2
Голи: Віда (15), Гусєв (44)

Волинь — Чорноморець — 1:1
Голи:  Дудік (90) — Смирнов (45)

Говерла — Олімпік — 0:2
Голи: Гошкодеря (7), Моха (49)

Турнірне становище лідерів:

1. Динамо — 55,
2. Шахтар —  52,
3. Зоря — 41,
4. Дніпро — 37,
5. Ворскла — 32,
6. Олександрія — 27,
7. Карпати — 22…