За традицією єврокубковий сезон розпочинається матчем за Суперкубок УЄФА. Упродовж 15 років поспіль цей поєдинок проходив у Монако. Минулого сезону краща команда Ліги чемпіонів і переможець Ліги Європи зустрілися в Празі. Цього року тріумфаторів двох популярних турнірів приймав Кардіфф.

Зустріч двох іспанських клубів — «Реала» і «Севільї» прогнозовано завершилася на користь беззаперечного фаворита. Досить сказати, що на початку літа на бразильському мундіалі «королівський клуб» був представлений майже в повному складі. Ікер Касільяс, Серхіо Рамос і Хабі Алонсо грали за збірну Іспанії, Кріштіану Роналду, Пепе і Фабіу Коентрау захищали кольори португальської команди, Карім Бензема та Рафаель Варан виходили на поле у складі французів, а Лука Модріч диригував діями хорватської дружини.

Кріштіану Роналду відзначився дублем. Фото Укрiнформу

У міжсезоння «Реал» став ще сильнішим. У тренувальному таборі мадридського клубу з’явилися півзахисник мюнхенської «Баварії» та збірної Німеччини, новоспечений чемпіон світу Тоні Кроос, кращий бомбардир Кубка світу-2014 колумбієць Хамес Родрігес та воротар команди Коста-Рики Кейлор Навас, завдяки якому збірна маленької центрально-американської країни вперше в історії пробилася до чвертьфіналу світової першості.

Кріштіану Роналду, якому не дуже щастило в Бразилії, підтвердив, що не випадково є володарем «Золотого м’яча». Наприкінці першого тайму форвард відкрив рахунок, а по перерві оформив дубль — 2:0. Так «Реал», який у травні виборов свій десятий Кубок чемпіонів, додав до нього Суперкубок УЄФА. На сьогодні призова колекція «королівського клубу» налічує 14 єврокубкових трофеїв.

Для керманича переможців Карло Анчелотті Суперкубок-2014 став третім у кар’єрі. Двічі він здобував його на чолі італійського «Мілана» (2003 і 2007 роках). Таким же особистим досягненням може похвалитися лише нинішній тренер німецької «Баварії» Хосеп Гвардіола.

Роналду, якого було визнано кращим гравцем матчу, подякував серу Алексу Фергюсону, який навчив його грати на серйозному рівні, коли 18-річний Кріштіану перебрався з Португалії до «Манчестер Юнайтед».

Захисник Серхіо Рамос відзначив, що в новому сезоні «Реал» просто забов’язаний зберегти за собою титул клубного чемпіона Європи.

 Наставник переможців Карло Анчелотті щиросердно визнав: йому пощастило тренувати фантастичну команду.

З цим важко не погодитися.