Ця мініатюрна дівчина з виразною яскравою зовнішністю звертає на себе увагу. Щось знайоме, десь я її вже бачила... Нарешті, розумію: це ж Юлія Кувшинова. Наша знаменитість, яка вразила своїм вокальним стилем і голосовим діапазоном глядачів і журі на першому проекті «Україна має талант». Мабуть, нікого не залишило байдужим її задушевне виконання улюбленої пісні «Ой, у вишневому садку».

А нещодавно вона брала участь в іншому шоу — «Зважені та щасливі». Зараз Юлю можна впізнати хіба що по очах. За кілька місяців дівчина схудла на 45 кілограмів, змінила 58-й розмір одягу на 44-й. Що ж спонукало її до цього? І головне: як їй вдалося? Про це — наша розмова з Юлією Кувшиновою.

— Юлю, розкажи про своє захоплення музикою. Ти професійна співачка?

— Співаю з дитинства. Навчалася в Миколаївському музичному училищі. Закінчила його хормейстером. Дев’ять років тому вийшла заміж, через рік народилася донька. Займалася дитиною і майже не виступала. Так, співала для себе. Для рідних і друзів. Звісно, замислювалася про велику сцену. Але як туди пробитися дівчині з провінційного міста без зв’язків і грошей? Мені здавалося, що моя мрія нереальна.

— І все-таки ти опинилась у фіналі одного з найпопулярніших шоу на телеканалі СТБ «Україна має талант». Як наважилася на участь? Хто тебе підтримав у цьому прагненні?

— Побачила рекламу по телевізору. Чоловік запропонував: чому б тобі не спробувати? Дізналася з Інтернету, коли проходитиме відбір у Миколаєві. Це був передкастинг. Виступила. Коли зателефонували і запропонували взяти участь у наступному кастингу, навіть не повірила, що пройшла. Звичайно, дуже зраділа. Потім були успішні виступи в Одесі й Києві. Зрештою пройшла до фіналу. Для мене це величезна особиста перемога. Я довела собі та іншим, що тільки власною працею і талантом можна досягти багато.

— Чи не було сумнівів у справедливості суддівства? Напевно, доводилося чути про те, що все куплено, звичайній людині у фінал не пробитися тощо.

— Хочу запевнити: і суддівство справедливе, і все, що відбувалося на сцені й за сценою, було по-чесному. Мені відомі випадки, коли люди, які не пройшли у відборі або конкурсі, кажуть, мовляв, десь щось не так. Гадаю, треба насамперед розібратися в собі. Може, піти, наприклад, до викладача з вокалу.  Я переконалася в тому, що всі дороги відкриті. Головне — захотіти реалізувати себе, а не сидіти склавши руки. Без праці та зусиль нічого не відбуватиметься. Ні в житті, ні в творчості.

— Пам’ятаєш свій виступ в Одесі? Тоді над тобою пожартував Ігор Кондратюк. Чи не було образливо?

— Жодних образ. Суддів можна зрозуміти. Перше враження — все-таки зовнішній вигляд. Судять за ним. А тут вийшла на сцену пампушка у відкритій сукні. Мене і запитують: що ви ще можете показати? Я заспівала. Пізніше Ігор Кондратюк мені зізнався, що погарячкував, натиснувши в момент мого виконання кнопку «стоп». А мій спів йому сподобався. У цьому він також зізнався по секрету.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учасниця двох телепроектів Юлія Кувшинова. Фото з архіву співачки

— Ти спокійно розповідаєш про свої проблеми із зайвою вагою. Комплексувала раніше з цього приводу? Заважала тобі твоя повнота?

— При вазі 115—120 кілограмів комплексів як таких не було.  Якщо я вже така, треба брати не зовнішнім виглядом, а голосом, співочим мистецтвом, виконавським талантом. Зрештою, люди за мене проголосували і я вийшла у фінал. Худорлява, але безголоса дівчина навряд чи отримала б таке визнання. Втім, мене, звичайно, не тішило, що я в свої 25 років маю вигляд сорокарічної. Я прекрасно розуміла: хоч як добре співай, слід себе змінювати. Щоб жити в гармонії з собою, стати «форматом» для естради, зміни мають бути кардинальними.

— До участі в проекті «Зважені та щасливі» ти робила спроби схуднути?

— Звичайно, як і будь-яка жінка з надмірною вагою, я намагалася схуднути. Сиділа на дієтах. Кілограми скидала, а потім вони поверталися подвійно. Це я тепер розумію: не так сильно хотіла. Коли кажуть — не можу, це означає не хочу. Я переконалася: якщо є мета, все вийде. Тому й прийшла в проект.

— Що запам’яталося в цьому проекті? Чи можна було там схитрувати? Наприклад, випити якихось чудодійних пігулок?

— Це абсолютно неможливо. Нас перш ніж поселити в будинок, де ми жили, ретельно перевірили. Ні спиртного, ні сигарет, ні мобільних телефонів — нічого не було. На проекті я пробула всього місяць, за цей час скинула 15 кілограмів. Я не засмутилася, коли довелося піти з проекту. Бо точно знала: продовжу розпочату справу вдома.

— Які кілограми були найскладнішими?

— В останні два тижні на проекті скидала всього по одному кілограму на тиждень. Попри те, що я дуже тяжко працювала. Без зайвої скромності хочу сказати, що була однією з найсильніших учасниць. У перший тиждень скинула вісім кілограмів. Це було величезним досягненням і здавалося тоді межею бажань. Протягом другого тижня «пішли» п’ять кілограмів.  А потім процес якось призупинився. Думаю, все-таки схуднення — серйозний стрес для організму. Ось і відбувся збій.

— Дивлячись на тебе, переконуєшся, що вийшло…

— Загалом проект вселив у мене надію, став серйозним стимулом. Вважаю, що такі проекти потрібні. Адже це проблема дуже багатьох. Коли приїхала додому, з першого ж дня почала займатися: бігала вздовж  берега, робила вправи. Потім мені підібрали спортзал. Улітку друзі поїхали відпочивати на море, а я в спеку ходила на тренування.

— Поділися все-таки своїми секретами схуднення і краси.

— 60% успіху залежить від харчування. По-перше, жодних виробів з борошна, солодкого, жирного, смаженого. Це не дієта, це просто здорове харчування. У чому воно полягає? Ти можеш з’їсти шматок м’яса. Але його не треба смажити на пательні з додаванням жиру. Його можна відварити, запекти. З родинного раціону повністю прибрала кетчупи, майонез, різні соуси. Газованої води не п’ю. Це все шкідливо. Не відмовляюся від їжі, просто їм те, що мені корисно. У компанії друзів не сидітимеш із закритим ротом. Але замість салатів з майонезом скуштую огірочок, сир, фрукти. П’ю трав’яний чай. Почуваюся чудово. У голові спрацьовує: це мій спосіб життя. А коли бачиш результат, з’яв?ляється гордість за себе. У тому, минулому, житті в мене були проблеми зі здоров’ям. Дуже боліли ноги, важко було ходити. Три зупинки пройти не могла — таксі викликала. А тепер легко проходжу великі відстані.

— Із чого складається твій денний раціон харчування?

— Уранці випиваю склянку теплої води. Плюс чайна ложка меду. Мені це допомагає, надає сил. Через 20 хвилин — сніданок. Якщо не встигаю повечеряти до 5—6 години вечора, обмежуюся склянкою кефіру на ніч. Після шостої не їм зовсім. На сніданок — несолодкі пластівці з кефіром або сир знежирений, можна з медом, родзинками, горішками. Фрукти — обов’язково. В обід з’їдаю відварене куряче філе, можна приготувати його в пароварці або запекти. Люблю рибу. Подобається тунець. Дуже простий рецепт: на дієтичний хлібець кладу шматочок консервованого тунця, зверху сир фета. Смачно й корисно. На вечерю готую м’ясо або рибу, додаю баклажани, кабачки, яблуко і запікаю в рукаві або у фользі. Виходить дуже смачно. Пізніше ввечері можу випити склянку кефіру.

— Які твої улюблені страви? Тоді і тепер. До речі, поділися фірмовим рецептом…

— Тоді в мене найулюбленішою стравою були вареники з бринзою. Тепер люблю різні запіканки, кольорову капусту, овочі. Сир дуже люблю. Готую для сім’ї м’ясо з грибами й овочами. У казанок наливаю сік помідорів або протерті на тертці свіжі помідори. Коли вони закипають, кладу куряче філе, потім кидаю печериці, баклажани і яблуко. Морська сіль і чорний перець — за смаком. Дуже смачно виходить. Як називається? Не знаю. Нехай буде м’ясо по-миколаївськи.

— Чи не трапляється якихось зривів? Ось взяла і наїлася...

— Ні, такого не було. Я просто навчилася інакше ставитися до їжі. Треба поїсти, тому що повинен працювати організм. Для підтримки сил, для нормального стану. Повністю позбулася культу їжі.

—  У чому полягає твоя система тренувань? Як часто займаєшся в залі? Хто тебе консультує?

— Улітку тренувалася щодня. Одне силове тренування в тренажерному залі, наступного дня — аквааеробіка. Зараз тренуюся через день. Загалом вважаю, що двох-трьох тренувань на тиждень достатньо для людини, яка працює. Система нескладна: 20 хвилин на біговій доріжці, потім тренажери. Заняття на тренажерах обов’язкові. Адже під час схуднення шкіра обвисає, але якщо правильно займатися на тренажерах, цього не відбувається. Обов’язково треба качати прес. Втім, слід розуміти, що немає такого тренажера, який замінив би наполегливу працю над собою. Що стосується консультацій, то я отримую їх постійно від тренерів і дієтологів каналу СТБ. Будь-коли можу їм зателефонувати.

—  Яке в тебе ставлення до монодієт і дієт, що обіцяють швидке схуднення?

— Не визнаю категорично. Все повертається з надлишком. До того ж, це дуже шкідливо для здоров’я. Харчування має бути збалансованим. Спочатку можна прибрати сіль — я додаю тільки морську сіль. Потім перейти на корисні продукти. Захотілося ковбаски — з’їж куряче філе або рибу. І так поступово досягнеш результатів.

 —  А що зробила зі своїм одягом?

— Одяг роздала. Залишила тільки дві концертні сукні та красиві накидки. І ще одне пальто — просто для того, щоб показувати, яка була і якою стала. Мені пропонували перешити одяг, але я відмовилася. У старому одязі вже енергетика інша. Зате тепер можу носити все, чого не могла одягати в тому, минулому, житті. Сукні, що  облягають, лосини, прозорі блузи, різні брюки. Здійснилася моя давня мрія про високі чоботи. Раніше не могла собі дозволити.

 —  Як змінилося твоє життя після участі у проектах?

— Звичайно, багато змінилося. Я стала публічною людиною, мене  впізнають на вулиці. З’явилося більше цікавих пропозицій, виступів, концертів. Після проекту «Україна має талант» особливо запам’ятався виступ у Палаці «Україна» на честь Дня Перемоги. Я там виконувала дві пісні «Опустела без тебя земля» та «Эхо». Постановка просто прекрасна, це було справжнє грандіозне високопрофесійне дійство. Зрозуміло, що своє майбутнє життя пов’язую з музикою. Заради цього і худла. Мене все-таки позиціонують як співачку. Ось дізналася нещодавно, що увійшла в топ-20 найбільш схудлих зірок. Приємно. Попереду — зйомки кліпу, в грудні — фінал шоу «Зважені та щасливі». Сподіваюся на успіх.

— Що б ти побажала читачам нашої газети?

— Завжди йти вперед. Якщо поставили собі мету, обов’язково її досягайте, прагніть кращого. Ні на кого не звертайте уваги. Треба полюбити себе, і тоді тебе полюблять інші.

Олена ІВАШКО,
«Урядовий кур’єр»

 

ДОСЬЄ «УК»

Юлія  КУВШИНОВА. Народилася 23 квітня 1984 року в Миколаєві. Закінчила Миколаївське вище училище культури, хормейстер. У шоу «Україна має талант» у 2009 році увійшла до числа фіналістів, в 2011-му бере участь у проекті каналу СТБ «Зважені та щасливі».