ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

Вже в наступному турі «Шахтар» може здобути чемпіонський титул

Матчі заключного тридцятого туру Прем’єр-ліги будуть зіграні в останній уїк-енд травня. Однак найцікавіші події чекають на вболівальників наприкінці квітня. Найближчої неділі в Донецьку — родзинка весняної частини чемпіонату, коли в очній дуелі зустрінуться два найсильніших клуби країни «Шахтар» і «Металіст». Навіть нічия у цьому поєдинку дасть змогу гірникам офіційно оформити четвертий поспіль комплект золотих медалей.

Днем раніше на полі столичного «Олімпійського» з’ясується, хто виявиться зайвим у «срібній гонці» — «Динамо» чи «Дніпро». Руслан Ротань з партнерами стали другою командою Прем’єр-ліги, якій вдалося відібрати очки у підопічних Мірчі Луческу. Однак героїчна нічия на рідному полі збільшила відставання дніпропетровців від головних конкурентів на срібло. За п’ять турів до фінішу динамівці випереджають «Дніпро» на чотири очки, а харків’яни — на шість.

— Напередодні вирішальних поєдинків за другу путівку до Ліги чемпіонів цікаво зіставити розклад сил у квартеті лідерів. Без п’яти хвилин чемпіон країни довів свою значну перевагу над конкурентами: показник «Шахтаря» викликає повагу — 13 набраних очок з п’ятнадцяти можливих. Другу сходинку посідають футболісти «Дніпра», доробок яких складає 7 пунктів. Трійку претендентів замикає «Металіст», в активі якого три очки з дев’яти можливих.

Київські динамівці, які починали нинішній сезон на чолі з російським спеціалістом Юрієм Сьоміним у цій компанії грандів пасуть задніх. Гірникам біло-блакитні не змогли скласти конкуренцію ні в Києві, ні в Донецьку — 1:2 і 1:3. Команді Хуанде Рамоса поступилися в гостях — 1:2. І, нарешті, харків’янам у першому колі примудрилися програти на «Олімпійському» — 1:3. Жодного набраного очка в чотирьох поєдинках підвищеної складності — такого вболівальники 13-разових чемпіонів країни не можуть пригадати за всю історію проведення національної першості.

Журналісти запитали Мирона Маркевича, чи готує він сюрприз для донеччан у матчі наступного туру.

— «Шахтар» всі чудово знають, — відповів головний тренер харків’ян. — Я сказав хлопцям, що все залежить від них. Виходьте і доводьте, якщо хочете грати в Лізі чемпіонів. Попереду п’ять матчів, і треба їх провести так само, як ми зіграли перші двадцять хвилин другого тайму проти «Чорноморця». На такому рівні треба проводити всі 90 хвилин матчу.

Матеус (ліворуч) забив, але втримати перевагу «Дніпро» не зумів. Фото з сайту ФК Дніпро

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 25 тур

«Зоря» — «Динамо» — 0:5
Голи: Ярмоленко (29), Ідейє (38, 80), Безус (88), Гусєв (90+4, з пенальті)

«Таврія» — «Волинь» — 3:0   
Голи: Гуменюк (10), Гаджиєв (45), Шиндер (90+2)

«Металіст» — «Чорноморець» — 3:1  
Голи: Шав’єр (30, 63), Соса (51) — Бурдужан (29)

«Дніпро» — «Шахтар» — 1:1   
Голи: Матеус (13) — Срна (61, з пенальті)

«Металург» Д — «Говерла» — 2:1    
Голи: Морозюк (50), Дімітров (57) — Лопес (7)

«Металург» З — «Кривбас» — 2:0    
Голи: Рудика (74, 82)

«Іллічівець» — «Ворскла» — 1:0    
Гол: Мандзюк (64)

Матч «Арсенал» — «Карпати» відбувся вчора.

Лідери: «Шахтар» — 70 очок, «Металіст» — 55, «Динамо» — 53,  «Дніпро» — 49, «Металург» Д — 39, «Чорноморець» — 37.

Бомбардири:

Мхітарян («Шахтар») — 22 м’ячі

Ідейє («Динамо») — 16

Шав’єр («Металіст») — 13

Жуніор («Металург» Д) — 10