НА ЧАСІ

Гостям Євро-2012 у Запоріжжі покажуть місця, де знімали фільм Марлена Хуцієва «Весна на Зарічній вулиці»

Про це повідомила авторці начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Ірина Конарева, розповідаючи про  розвиток туризму в регіоні з огляду на перспективи обслуговування гостей Євро-2012.

— Наш екскурсовод  Валентина Вінниченко, переможниця першого Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів, розробила авторський  туристичний маршрут за мотивами улюбленої багатьма глядачами стрічки «Весна на Зарічній вулиці», — зазначила Ірина Конарева. — Він стане одним із базових у низці цікавих і змістовних візитів на промислові підприємства краю, організованих для  гостей міста.

У рамках екскурсії туристи побувають на комбінаті «Запоріжсталь», оглянуть доменний і мартенівський  цехи, а також завітають до колишнього заводського Палацу культури, де і відбувалися зйомки відомої сцени танцювального вечора для робітників. Для повноти картини учасникам екскурсії продемонструють уривок із відомої кінострічки, і вони вже  самостійно зможуть зорієнтуватися, де  головні герої вперше зустрілися, а в якому місці освідчилися одне одному в коханні.

— Маршрути індустріального туризму користуються попитом, — підтвердила  посадовець. —  Популярні й маршрути на Запорізьку атомну станцію. Віднедавна відкрився для відвідування музей  Запорізького титано-магнієвого комбінату.

Музей Запорізького титано-магнієвого комбінату відвідувачів зацікавив. Фото автора

Загалом, як підкреслила Ірина Конарева, Запорізький край входить до десятки регіонів, які мають великі перспективи розвитку туристичної галузі. Тут поєднані високий потенціал краси навколишньої природи, цікава історія, яскрава культура. Уже цього року передбачається скласти єдиний реєстр туристичних ресурсів, сприяти залученню інвестицій у галузь, продовжити розроблення нових туристичних маршрутів.

З огляду на наближення футбольного чемпіонату, триває розробка та видання  проспектів, довідників, каталогів маршрутів. Це буклети «Туристичні маршрути Запоріжжя до чемпіонату Європи з футболу» та «Запоріжжя: персональний гід». Підготовлено туристичну карту-схему Запорізької області. Триває модернізація веб-порталу туристично-інформаційного центру при Запорізькому обласному краєзнавчому музеї.

Ірина Конарева прогнозує збільшення в 3—5 разів притоку іноземних туристів в Запорізьку область у зв’язку з проведенням  чемпіонату.  За її словами, чотири туристичних об’єкти області — Національний заповідник «Хортиця», обласний краєзнавчий музей, Музей історії зброї, ДніпроГЕС  уже включені у всеукраїнські турмаршрути.