Що ж приготували нам на Новорічні свята українські телеканали?

«Україна» традиційно покаже «Пісню року» і «Блакитний вогник», де співатимуть незамінні Алла Пугачова,Йолка співає пісню року. Фото з сайту kaleidoscopelive.ru Крістіна Орбакайте, Микола Басков, Діма Білан.

Протягом кількох місяців в ефірі телеканалу тривало шоу «Як дві краплі води». Українські артисти конкурували за звання кращого музичного пародиста. Його ім’я стане відоме в новорічну ніч. Тоді ж глядачі побачать грандіозний гала-концерт.

Репетиції номерів тривали два тижні. Учасниками стали не тільки герої проекту, а і його судді: актриса Людмила Артем’єва, гуморист Андрій Молочний, оперна прима Сусанна Чахоян. Зйомки проходили в  павільйоні кіностудії імені О. Довженка. Там працювали дев’ять камер і понад сто осіб технічного персоналу. 30 стилістів створювали образи героїв новорічного шоу. Найскладнішим став сценічний образ Сусанни Чахоян. Артистка виконала арію оперної діви з популярного фільму Люка Бессона «П’ятий елемент». На виготовлення маски Плави Лагуни пластичні гримери витратили близько трьох тижнів.

На зйомках більше за всіх радів співак Василь Бондарчук. Цього разу йому не довелося надягати жіночий одяг. У новорічному концерті він копіюватиме Авраама Руссо. Наталя Могилевська обрала для себе образ Лялі Жемчужної й заспіває попурі з її пісень. Співачка Ольга Полякова перетворилася в Луї Армстронга. А ведуча Анастасія Заворотнюк вирішила здивувати публіку і заспівати в образі Мерилін Монро.

ICTV підготував нове шоу «Машина часу» з ведучими Ганною Семенович і Кузьмою Скрябіним. Вони  переноситимуть зірок (Наталія Варлей, Олег Басилашвілі, Юрій Шатунов, Вєрка Сердючка, Ані Лорак, Світлана Лобода) в різні епохи за допомогою пісень, танців, авто тощо. А 31 грудня канал продемонструє глядачам, як зустрічали Новий рік в різні часи.

СТБ покаже святковий випуск «X-Фактора» і оголосить фіналістів шоу.

Новий канал зробив основою новорічної програми шоу «Співай, якщо зможеш». Це українська адаптація британського формату «Sing if you can». Під час виконання хітів співакам доводиться долати важкі й водночас смішні випробування. Це може бути і вода, яка ллється на голову, і вибухи, і удар струмом, і спів догори ногами, і мікрофон, за яким потрібно ганятися по сцені. З кожним етапом випробування ускладнюються. «Співай, якщо зможеш» — шоу, яке доводить: справжні зірки вміють співати не лише за правильного світла і хорошого звуку, а й у найважчих умовах. І при цьому вони не бояться бути смішними. Адже головна мета кожного «зіпсованого» номера — викликати у глядача сміх і створити гарний настрій. У новорічному випуску шоу виступатимуть Анна Сєдокова, Сергій Притула, Діма Коляденко.

Чи вдалося Анастасії перетворитися на Мерилін? Фото з сайту kharkov.kp.ua

«Інтер» підготував свою версію «Блакитного вогника», в якій наші дуже давні знайомі Софія Ротару, Філіп Кіркоров, Наташа Корольова, Леонід Агутін виступатимуть із прем’єрними піснями.

1+1. Студія «Квартал 95» зробила новорічний музичний фільм «1+1 вдома» за сюжетом знаменитої голлівудської комедії за участі Маколея Калкіна «Сам удома», тільки в українській історії бешкетують хлопчик і дівчинка, а події відбуваються в Новорічну ніч. Усього буде дві серії по півтори години, друга серія вийде в ефір 8 березня.

— «1+1 вдома» — це суто український проект за участі вітчизняних ведучих і акторів. Сценарій писав авторський колектив «Кварталу», який раніше працював над телевізійними фільмами «Свати» і «Байки Мітяя», — розповів художній керівник «Кварталу» Володимир Зеленський.

Головні дитячі ролі в мюзиклі виконують 9-річний Іван Шмаков, для якого «1+1 вдома» — вже чотирнадцята  картина у фільмографії, й 10-річна Ганна Поліщук, яка знімалася в 5-му й 6-му сезонах «Сватів».

Володимир Зеленський разом з акторами «Кварталу» зіграють бандитів. А ось ролі позитивних персонажів дісталися ведучим каналу 1+1: Людмилі Барбір, Марині Леончук, Юрієві Горбунову, Андрієві Доманському, Русланові Сенічкіну. Побачать глядачі й популярних українських виконавців: Потапа і Настю, Ані Лорак, Тіну Кароль, Олега Скрипку і Руслану. Режисер фільму — Дмитро Малков.

Спеціально для зйомок у павільйоні побудували ціле місто з будинками, центральною площею, магазинами і кафе.

— Ми хотіли зробити затишне  новорічне містечко у стилі старої Праги. Будували його 21 день, було задіяно 50 осіб (декоратори, бутафори і будівельники), — розповідає головний художник-декоратор проекту Вадим Шинкарьов.

Фільм «1+1 вдома» знімався за участі  вітчизняних акторів і ведучих. Фото з сайту teleblondinka.com

НЛО TV — молодіжний телеканал, який з’явився в ефірі українського телебачення торік у лютому. Мовлення здійснюється в мережах кабельних провайдерів цифрового й аналогового телебачення. Телеканал транслює програми розважального характеру: шоу, серіали, скетчі та фільми.

До Нового року канал закінчив зйомки програми «Мамахохотала-шоу». Актори студії презентували нові фільми, обрали кращого актора НЛО TV, поміркували над тим, на які типи поділяються дівчата, ознайомили із правилами шопінгу, секретами зйомок для чоловічих журналів, показали пародії на сучасні телепрограми.

«Мамахохотала-шоу» вийде на НЛО TV в ніч з 31 грудня на 1 січня.