ФУТБОЛ

Жереб підкинув зручних суперників

Три українські клуби розпочнуть боротьбу в плей-оф раунді другого за значенням континентального турніру. Жеребкування у швейцарському Ньоні склалося напрочуд вдало для наших команд, адже  у кошик сіяних клубів, крім київського «Динамо» і «Дніпра», в останній момент потрапив і «Чорноморець».

Так, кияни зіграють з «Актобе» з Казахстану, дніпропетровці поміряються силами з чемпіоном Естонії «Нимме Калью» з Таллінна. А одесити почнуть двораундову дуель на своєму полі з албанським клубом «Скендербеу».

У шостому турі української Прем’єр-ліги учасники континентальних турнірів мають різний вигляд. Схоже, потроху починають оговтуватися після двох поразок поспіль підопічні Олега Блохіна. У грі з відвертим аутсайдером чемпіонату «Таврією» кияни володіли беззаперечною перевагою. Але відкрити рахунок спромоглися лише у другому таймі: відзначився Роман Безус, який уперше вийшов на поле у стартовому складі.

Відразу троє його партнерів  через ушкодження залишилися поза грою. Захисник Євген Селін  після операції пропустить майже півроку, Денис Гармаш відновлюватиметься три місяці, а ось Євген Хачеріді вже готується в загальній групі.

— На тренувальних зборах ми награвали один склад, а тепер доводиться використовувати інших виконавців, — розповів Олег Блохін журналістам. — Добре, що на міжнародній арені ліміту на легіонерів не існує. За останньою зустріччю «Актобе» спостерігав один з моїх помічників Сергій Ребров. На мою думку, без групового турніру Ліги Європи динамівці не повинні залишитися за жодних обставин.

Поява у Казахстані команди Блохіна викликала неабиякий ажіотаж. Квитки на цей матч надішли у продаж вчора після обіду. Як повідомляють місцеві ЗМІ,  біля Центрального стадіону імені Кобланди Батира, який вміщує 13 тисяч глядачів, вишикувався натовп уболівальників. Свідками пам’ятної події в історії місцевого футболу намагаються стати близько 30 тисяч уболівальників. Багато з них провели минулу ніч біля кас, щоб стати щасливим володарями заповітного квитка.

Максимально відповідально готується до початку євросезону «Дніпро». Хуанде Рамос  у  виїзному матчі проти «Севастополя» залишив на лаві запасних своїх лідерів Євгена Коноплянку і Руслана Ротаня, Євгена Селезньова і Артема Федецького. 14 серпня цей квартет грав  у товариському спарингу за українську збірну проти Ізраїлю. Причому Ротань і Селезньов відзначилися  забитими м’ячами.

Ці гравці групи атаки з’явилися на полі по перерві, що зрештою і дало змогу гостям вирівняти становище — 1:1. Євген Селезньов на старті сезону демонструє завидну результативність: п’ять забитих м’ячів у шести турах. Центральний матч наступного туру Прем’єр-ліги відбудеться 25 серпня. У Дніпропетровську підопічні Рамоса прийматимуть чинного чемпіона і володаря Кубка країни «Шахтар».

Ще один учасник Ліги Європи «Чорноморець» здобув третю перемогу в сезоні. У рідних стінах команда Романа Григорчука обіграла столичний «Арсенал».

Андрій Ярмоленко (праворуч) перервав гольове мовчання лише в шостому турі. Фото Укрiнформу

Р.S.Спортивний арбітражний суд у Лозанні повторно відмовив харківському «Металісту» в призупиненні рішення УЄФА про недопуск клубу в Лігу чемпіонів. Про це на сайті уболівальників клубу повідомив віце-президент українського віце-чемпіона Костянтин Пивоваров.

Як відомо, 28-го серпня CAS винесе остаточне рішення про участь харківського клубу в єврокубках цього сезону.