Беззастережний фаворит букмекерів — Бразилія — лише дивом уникає поразки в додатковий час зустрічі з чилійцями. Збірна Коста-Рики після вилучення її захисника, залишившись вдесятьох, доводить справу до серії післяматчевих пенальті та перемагає непоступливих греків. Блискучий форвард мюнхенської «Баварії» і збірної Нідерландів Ар’єн Роббен у матчі з мексиканцями фактично самотужки витягає фіналістів чемпіонату світу-2010 у чвертьфінал…

Такого фантастичного мундіалю, який проходить у найфутбольнішій країні планети, вболівальники ще не бачили. Одне з найяскравіших відкриттів — команда Колумбії, яка вперше в історії увійшла до вісімки найсильніших Кубка світу. Нині фахівці із захопленням називають ці прізвища: 26-річний Хуан Куадрадо з італійської «Фіорентини», 29-річний Теофіло Гутьєррес («Рівер Плейт», Аргентина), 27-річний Джексон Мартінес із португальського «Порту» і 22-річний Хамес Родрігес, який грає в чемпіонаті Франції за «Монако».

Ця четвірка мушкетерів легко і невимушено обіграла в 1/8 фіналу дворазових чемпіонів світу — уругвайців. Героєм матчу став Хамес Родрігес, який відкрив рахунок дивовижним ударом із-за меж карного майданчика. До чемпіонату світу цей молодий гравець провів за національну команду 22 матчі, в яких відзначився п’ять разів. На полях Бразилії він доволі потужний конкурент для найяскравіших зірок — ван Персі і Неймара, Каріма Бензема і Томаса Мюллера. Багато хто вважає атакуючого хавбека «Монако» найкориснішим футболістом чемпіонату: на його рахунку 5 забитих м’ячів і дві гольові передачі.

Наступної п’ятниці на нас чекає грандіозна південноамериканська битва Бразилія — Колумбія. Хоч як це дивно, але господарі мундіалю зовсім не мають вигляду фаворитів майбутнього протистояння. Аргентинський спеціаліст Хосе Пекерман створив прекрасну команду, яка здатна на багато що. Цікаво, що бабуся і дідусь нинішнього наставника колумбійців свого часу емігрували до Нового Світу з України.

Ще одного півфіналіста має визначити поєдинок європейських грандів — Франції і Німеччини.

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат світу-2014

Група H

Алжир — Росія — 1:1
Голи: Слімані (60) — Кокорін (6).

Південна Корея — Бельгія — 0:1
Гол: Вертонген (78).

Бельгія — 9 очок, Алжир — 4, Росія — 2, Південна Корея — 1.

1/8 фіналу

Бразилія — Чилі — 1:1 (пенальті — 3:2)
Голи: Луїс (18) — Санчес (32).

Колумбія — Уругвай — 2:0
Голи: Родрігес (28, 50).

Нідерланди — Мексика — 2:1
Голи: Снейдер (87), Хюнтелар (90+3) — Дос Сантос (48).

Коста-Рика — Греція — 1:1 (пенальті — 5:3)
Голи: Руїс (52) — Папастатопулос (90+1).

Франція — Нігерія — 2:0
Голи: Погба (79), Йобо (90+1, автогол).

Німеччина — Алжир — 2:1
Голи: Шюррле (92), Єзил (119) — Слімані (120+2).

 

Чвертьфінальні пари:

4 липня. Франція — Німеччина.

4 липня. Бразилія — Колумбія.

5 липня. Нідерланди — Коста-Рика.