Президент Віктор Янукович провів зустріч із жінками — Героями України. Він наголосив, що радий нагоді зустрітися з особистостями, які досягли великих професійних успіхів, мають повагу й авторитет у суспільстві, займають активну громадянську позицію. Також звернув увагу на важливу роль прекрасної статі в житті держави, українського суспільства. «Подальший розвиток країни не можливий без безпосередньої участі жінок у всіх процесах державотворення та побудови демократичного суспільства. Ваше відчуття того, що відбувається у країні, для мене дуже важливе», — передає слова Президента його прес-служба.

Подальший розвиток країни не можна уявити без їхньої безпосередньої участі. Фото Михайла МAРКIВA

Учасники зустрічі обговорили широке коло питань. Зокрема тему відкриття перших перинатальних центрів у різних регіонах України. «Ми почали приймати не тільки жінок з патологією, а всіх, кого змогли», — зазначив Віктор Янукович, додавши, що на Кіровоградщині, де відкрито один з перших таких закладів, смертність серед матерів скоротилася на 25%, а дитяча — на 32%. В інших регіонах тенденція така сама.

Як передає слова глави держави Укрінформ, нині перинатальні центри зведено у 18 регіонах України, ще в дев’яти триває будівництво таких медзакладів. Однак невтішним явищем Президент вважає брак лікарів у країні. У цьому контексті йшлося про те, що особливо мало лікарів у селі, лікарів невідкладної допомоги та сімейних лікарів.

Тож, за словами глави держави, система охорони здоров’я потребує дуже серйозної модернізації. «Ми покращуємо цю ситуацію, тобто вже є параметри, до яких повинні прагнути, і ми це робимо, але для досягнення цієї мети ще потрібен час, — наголосив він, додавши, що більшість сучасних країн постійно реформують медичну галузь. — Медицина весь час іде вперед. І вона вимагає постійних змін на краще».

Говорив Віктор Янукович і про те, що Україна не збирається розривати будь-які міжнародні контакти, зокрема з Росією, у зв’язку із євроінтеграційним процесом.

«Ми не збираємося рвати ніяких зв’язків, нічого не плануємо ламати, але ми йтимемо шляхом прогресу. Прогрес — це кращі стандарти, це те, що пройшов увесь високорозвинутий світ, — звернувся до жінок-Героїнь Президент і водночас висловив переконання, що Росія в майбутньому прагнутиме тих самих стандартів, яких прагне Україна. — Ця дискусія приведе до того, що рік у рік, десятиріччя в десятиріччя стиратимуться бар’єри між рухом товарів, фінансів, послуг, робочої сили. Я не кажу &‐ кордони. Вони залишаться, але будуть умовними».

На заході були присутні народна артистка України Ніна Матвієнко, актриса Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки Валерія Заклунна-Мироненко, багаторазова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова, оператор машинного доїння сільськогосподарського виробничого кооперативу «Агрофірма «Перше травня», пенсіонерка Павлина Шаповаленко, вчителька математики Харківської гімназії №47 Лариса Шитикова. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»