Напередодні жіночого свята заклопотані чоловіки бігають крамницями в пошуках саме того подарунка, який би припав до душі жінкам. Щоправда, часто представники сильної статі забувають, що дружина — передусім жінка, а вже потім господиня. Тому й подарунки обирають з розрахунку, щоб був корисний усій родині. А над тим, що такий презент самій жінці радості не принесе, здебільшого ніхто не замислюється. Тож купуючи подарунок, варто обирати саме той, який, можливо, і не потрібен усій сім’ї, але буде таким бажаним жінці.

Невдалий подарунок може добряче зіпсувати свято. Фото з сайту fotokanal.com

Кухонна вахта

Опитування, які неодноразово проводили різноманітні компанії, доводять, що жінки не хочуть отримати в подарунок на 8 Березня побутову техніку. Навіть якщо у вас удома зламалася пральна машина, дарувати її коханій дружині — це все одно, що сказати «вітаю, для нас ти лише прачка, ось і отримай відповідний презент». Подібна ситуація і з холодильниками, міксерами, плитами тощо. Вони здебільшого теж не те що не викличуть захоплення, а навпаки, образять.

Неоднозначно сприймаються і подарунки у вигляді пателень, каструль та іншого кухонного начиння. Звісно, є жінки, які буквально мріють про якусь певну каструльку чи модну сковорідку, але їх не так багато, як би того хотілося чоловікам. Здебільшого пані спокійно ставляться до таких речей. Особливо це стосується тих господинь, які не природжені кулінари й живуть за принципом «була б курочка, а приготує й дурочка». Проте навіть якщо жінка справді мріє про якусь конкретну річ, то чоловіки часто не дуже добре орієнтуються в тому, що саме вона хоче, тому й ризикують помилитись у виборі. Тобто зовні це може бути пательня, про яку мріє дружина, але дно в неї буде не зовсім таке. І все, можна вважати, що подарунок не вдався.

Далеко не всі жінки радіють презентованим кухлям зі знаками зодіаку, рушникам, прихваткам. Адже ці всі речі асоціюються все одно з кухонною вахтою.

Вікові обмеження

Обираючи подарунок, потрібно відштовхуватися не лише від уподобань, а й від віку жінки. Адже м’які іграшки доречно дарувати зовсім юним дівчатам, але аж ніяк не поважним пані, яким за 50. Одне слово, що старша жінка, то менше шансів здивувати її плюшевим зайцем чи ведмедем. Хоч навіть деякі  20-річні дівчата вважають такі іграшки не чим іншим, як річчю, яка збирає пил. Їх і викинути шкода, і місце лише даремно забирають.

Жінки, яким виповнилось 40 чи 50 років, отримавши такий м’який подарунок, можуть образитися. Натомість якщо купити в подарунок такій пані вазу, це буде позитивно оцінено. Особливо якщо в неї поставити гарний букет квітів. Від останніх мало хто відмовиться. Проте й тут потрібно бути уважним. Адже гвоздики не доречно дарувати на 8 Березня. У багатьох вони асоціюються з 9 Травня та похоронами.

Двояке ставлення у жінок і до квітів, які мають сильний аромат: у багатьох вони викликають алергію. Тож перед купівлею букета варто ненав’язливо поцікавитись, які саме квіти є бажаним подарунком.

«Елітний» парфум з Малої Арнаутської

До неоднозначних подарунків багато жінок зараховують і парфумерію та косметику. Наприклад, якщо взяти парфум чи туалетну воду, то ними користуються мало не всі жінки. Але неправильно підібраний аромат, окрім головного болю, не дасть нічого хорошого. А вгадати з ароматом можна лише добре знаючи смакові вподобання жінки. При цьому табу варто накласти на парфумерію та косметику від невідомих виробників. Розливні парфуми не потрібно нікому і ніколи дарувати. Адже не зрозуміло хто, як і де їх змішував. До речі, якщо продавець переконує, що такий розливний аромат є витвором французів, не вірте. Мабуть, його виготовили місцеві умільці в якомусь підвалі неподалік Києва. Складові цього міксу — теж загадка.

Аналогічна ситуація і з «брендовими» парфумами та косметикою, яка продається в пішохідних переходах та на ятках поблизу базарів. Поважні фірми ніколи не допустять, аби їхню елітарну продукцію реалізовували аби де, та ще й за 5 копійок. Тож потрібно чітко розуміти, що якісний товар апріорі не може бути дешевим. А від використання неякісного застерігають лікарі.

— Часто жінки навіть не замислюються над тим, що в них може виникнути алергія від неякісних парфумів, тому й купують те, що дешевше, — наголошує лікар-алерголог Марина Прудніна. — Але тривале використання парфумів може призвести до алергії, від якої непросто вилікуватися. До речі, з’ясувати, що саме стало причиною алергії, теж складно. Тому краще не користуватися нічим, ніж тією продукцією, якість якої сумнівна.

Ситуація з кремами  ще гірша.

— Більшість чоловіків і гадки не мають, що крем для обличчя потрібно підбирати з урахуванням віку пані та типу її шкіри, — розповідає киянка Валентина Шкварко. — Мій чоловік, з яким ми прожили понад 20 років разом, торік презентував мені крем для 25-річних. На запитання, чим він думав, чоловік лише знизав плечима. В результаті замість гарного свята отримали зіпсований настрій.

Щодо вподобань старших жінок, то, наприклад, вони добре ставляться до засобів для догляду за тілом і волоссям. Проте це стосується лише виробів фірм, які добре себе зарекомендували на ринку. Тому можна сміливо купувати шампуні, набори для ванн, гелі для душу тощо. Але попередньо варто зайти у ванну кімнату до жінки і подивитися, чим саме вона користується, або ненав’язливо запитати, які засоби їй найкраще підходять.

Натомість дівчата не дуже добре ставляться до таких подарунків. У юному віці краще сприймається щось романтичне. Тому вартість такого подарунка не відіграє особливої ролі. Головне, щоб це було від щирого серця. Приміром, романтична подорож до гарного міста. І не обов’язково їхати за кордон — можна навідатись до сусідньої області. В Україні чи не в кожному місті є унікальні парки, музеї, замки, інші цікавинки.

Трошки романтики

Цікавий нюанс: деякі жінки позитивно сприймають, коли їм дарують хороше спиртне. Але тільки тоді, коли пляшка гарно запакована, а її вміст насправді відповідає уподобанням представниць прекрасної статі. Проте в цій ситуації потрібно чітко розуміти, який саме напій любить жінка. І, звісно, не варто одразу ж після того, як пляшку презентовано, натякати, що її просто зараз потрібно відкорковувати. Адже постає логічне питання: для кого насправді цей подарунок?

Банальним і просто відбуванням черги більшість жінок сприймає презент у вигляді коробки цукерок. Хоч варто зауважити, що є й такі, хто дуже любить солодощі, тому зрадіє букету із цукерок або корзиночці із солодощами. Тож солодкоїжкам замість квітів краще дарувати цукерки. Звісно, вони не замінять повноцінного подарунка, але як доповнення можуть бути дуже доречними.

А ось презенти у вигляді подарункових сертифікатів не дуже добре сприймаються, особливо коли йдеться про відвідування басейну, спортзали, занять йогою тощо. Адже це опосередковано свідчить про те, що чоловік вважає, що його жінка має зайву вагу і з цим потрібно щось робити.

Ще один презент, який, імовірно, не сподобається, — сертифікат на стрибок з парашутом. Особливо якщо дама боїться висоти. Приблизно така сама ситуація і з пірнанням з аквалангом або купанням із дельфінами.

Тому щоб справді приємно вразити жінку, потрібно виявити трохи уваги і завчасно поцікавитися, чого бажає представниця прекрасної половини людства. Для цього бажано напередодні поспостерігати за тим, на придбання яких презентів натякатиме. У крайньому разі — краще запитати й уникнути неприємних несподіванок.