КОРДОН. Остання декада для сумських правоохоронців пройшла під так званим автомобільним знаком. Протягом десяти днів працівники митниці, прикордонної служби та державної автоінспекції затримали чотири дорогих автомобілі «Лексус» та «ВМW» (по два – кожної марки).

Спершу у поле зору правоохоронців потрапив «Лексус», що рухався до пункту пропуску «Бачівськ» Глухівського району і за кермом якого  перебував громадянин Таджикистану. Він пред’явив документи, від яких аж відгонило «липою». До того ж номери виявилися підробленими, а на двигуні виднілися сліди після «перебивання». Звісно, що автомобіль вилучено встановленим порядком і попередньо оцінено в 300 тисяч гривень.

Однак «Лексус» поклав лише початок своєрідній автодекаді. Невдовзі правоохоронці затримали два «ВМW». За кермом одного з них був громадянин Киргизії, іншого – наш співвітчизник. Як і в попередньому випадку, транспортні засоби виявилися далеко не «чистими», що й змусило правоохоронців вилучити їх і поставити на штрафний майданчик.

Як повідомила керівник прес-служби Сумської митниці Оксана Кедя,  щойно правоохоронці поставили четверту крапку у своєрідному  «автоквартеті» -  на митному посту «Катеринівка» кордон намагався перетнути водій «Лексуса» із підробленими даними в свідоцтві про реєстрацію машини. За попередньою оцінкою, вартість авто 2008-го року випуску становить 600 тисяч гривень. Таким чином загальний автомобільний «улов» правоохоронців протягом десяти днів становить 2 мільйони гривень.