СПІВПРАЦЯ. Рішення про відновлення імпорту білоруської м’ясо-молочної продукції буде прийнято після проведення відповідної експертизи українськими спеціалістами. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з першим віце-прем’єр-міністром Білорусі Володимиром Семашком.

«Добре, що ви розумієте, що у нас немає претензій до вас чи бажання нашкодити вам. Є моменти, пов’язані з контролем якості продукції, що завозиться в Україну. Спеціалісти повинні розібратися, поставити всі крапки над «і», запропонувати нам об’єктивно обгрунтовані рішення», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

У свою чергу Володимир Семашко зазначив, що принципових розбіжностей у відносинах з Україною немає, додавши, що іноді виникають технічні та організаційні питання. Підтверджуючи прагнення до конструктивної та взаємовигідної співпраці, Володимир Семашко озвучив пропозицію про можливість надати Україні білоруські комбайни та зерновози виробництва ВАТ «Мінський автомобільний завод» у лізинг терміном на сім років.

«Ми готові на цей термін надати в лізинг сільськогосподарську техніку — комбайни та зерновози. Ми хотіли б створити певні преференційні умови для того, щоб в Україні купували білоруську техніку, а в Білорусі — українську», — зазначив білоруський урядовець.