ФІНАНСИ. Державний бюджет України на 2013 рік, проект якого нині розробляє уряд, буде реалістичним, заявив днями в інтерв’ю одному з телеканалів Прем’єр-міністр Микола Азаров.

«Бюджет має бути реалістичним і не повинен орієнтуватися на вибори та на будь-яку іншу політичну кон’юнктуру. Тому що бюджет може як спровокувати нестабільність, так і сприяти стабілізації економічної ситуації.

Тож головне завдання уряду — зробити бюджет, який би продовжував курс на стабільність і розвиток», — цитує слова Прем’єр-міністра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Микола Азаров наголосив на тому, що уряд докладе всіх зусиль для розвитку країни. За його словами, через несприятливу для традиційного експорту кон’юнктуру на світових ринках уряд проводить політику переорієнтації на внутрішній ринок. Для цього зокрема реалізовуватимуться масштабні інфраструктурні проекти: «Уряд особливу увагу приділятиме реалізації інфраструктурних проектів, розвитку внутрішнього ринку і переорієнтацію з зовнішнього попиту на внутрішній».